Verlies voor jeugdploeg in Duitsland

Verlies voor jeugdploeg in Duitsland

Het Nederlands jeugdteam U15 speelt t/m 19 februari in Berlijn het 8 Nations Toernooi. Het is een besloten toernooi waar de navolgende landen aan mee doen: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Zweden en Zwitserland. Op de eerste dag werd verlies geleden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er zijn in het landentoernooi twee poules van vier teams gemaakt. Dit naar aanleiding van de eindstand van vorig jaar. Nederland werd toen achtste. De nummers 1, 4, 5 en 8 gaan samen in een poule en dat geldt eveneens voor de nummers 2, 3, 6 en 7.

Dat Nederland het erg zwaar zou krijgen stond van tevoren al vast. We kennen de spelers van de landen natuurlijk wel van o.a. het toernooi in Langenfeld en de Danish Junior Cup.

Denemarken (2-7)

Nederland moest in de eerste wedstrijd aantreden tegen Denemarken. Tamara van der Hoeven, die hier haar debuut maakte, won knap haar single van de Deense Cecillie Finne Ipsen en zo kwam het Nederlandse jeugdteam op een 1-1 tussenstand. Luuk van Renswouw verzuimde om het Nederlands team op een voorsprong te zetten door nipt te verliezen van de Danish Junior Cup winnaar Joel Eipe (18-21 21-15 18-21). Hij maakte het in zijn mix met de jarige Imke van der Aar goed en won knap in drie games: 12-21 22-20 21-13. Eindstand 2-7 voor Denemarken. Jasper Koppen maakte ook zijn debuut in Oranje maar kon dit helaas niet in winst omzetten.

Frankrijk (2-7)

De tweede wedstrijd tegen de Fransen werd ook een 2-7 nederlaag. Wederom zorgde Tamara van der Hoeven - nu in het vrouwendubbel samen met Renske Kwakkenbos - voor een punt door te winnen van het Franse koppel Joanna Chaube/Katia Normand 19-21 21-17 21-17. Ook de mix van Luuk van Renswouw en Imke van der Aar was voor de tweede keer succesvol. Dit keer werden de Fransen Tomi Popov/Emile Beaujean verslagen met 21-18 15-21 21-14.

Duitsland (3-6)

De derde wedstrijd ging tegen de Duitsers. Het werd geen echte Nederland / Duitsland. Daarvoor was dit Duitse team te sterk. Met name de twee herensingles van Nederland (Luuk van Renswouw en Joran Kweekel) speelden overigens wel een prima partij. Een winstpartij tegen de Duitsers was wederom het vrouwendubbel Tamara van der Hoeven/Renske Kwakkenbos. Ook in deze wedstrijd kwam het tweede punt binnen door ons tweede mannendubbel. Thomas Sibbald en Jasper Koppen wonnen de wedstrijd doordat de Duitsers bij het begin van de derde game de wedstrijd opgaven i.v.m. een blessure. Er kwam zelfs een derde punt binnen waar we ook eigenlijk wel op gerekend hadden. Luuk van Renswouw en Imke van der Aar pakten vandaag ook in de derde wedstrijd de zege waardoor de eindstand 3-6 werd. Wellicht kunnen we voor deze mix een mooie plaatsing afdwingen morgenmiddag in het individuele toernooi.

Zwitserland

Oranje speelt morgenochtend om de zeven en achtste plaats tegen Zwitserland. De Zwitsers verloren in de strijd om de derde plaats in de poule nipt van België (4-5). Het zou mooi zijn als Oranje vrijdag twee keer van Zwitserland zou winnen - ook in Amsterdam.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!