Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Vierde plek volstaat voor plaatsing WK mannen

De Europese kampioenschappen voor landenteams dienen tevens als kwalificatie voor de wereldkampioenschappen, die in mei in het Chinese Wuhan plaats vinden. Aanvankelijk was plaatsing slechts weggelegd voor de top-drie van Europa, maar bij de mannen (al zeker) en vrouwen (nog niet definitief) volstaat een plek in de halve finales.

Omdat China zowel het organiserend land als de titelverdediger is, komt de opengevallen plaats in het deelnemersveld van de mannen bij de nummer vier van de EK terecht. Bij de vrouwen is een andere regel van toepassing. Het verliezende land in de strijd om het brons op zondag in Amsterdam wordt qua punten op de werelranglijst vergeleken met de nummer zes van de Aziatische kampioenschappen die momenteel ook worden gehouden.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws