SportSport

Aangepast badmintonners, waar zijn jullie!?

Aangepast badmintonners, waar zijn jullie!?

Deze column wil ik graag gebruiken om een tweetal oproepen te doen. Deze oproepen zijn vooral gericht aan (jeugdige) aangepast badmintonners.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het aantal aangepast badmintonners is nog lang niet groot genoeg. Als je naar de toernooideelname kijkt, dan ontbreekt het vooral aan staande- en rollende vrouwen. Het is belangrijk om het aangepast badminton bekendheid te geven en te blijven promoten. Daarnaast is het van belang te investeren in een nieuwe generatie aangepast badmintonners, de jeugd.

Jeugdbadminton

Sinds twee weken train ik een gezellige groep jeugdige aangepast badmintonners. Ik doe dit op zaterdagochtend samen met mijn zus, die mij spontaan haar hulp aanbood. Dit is bij mijn eigen vereniging Redeoss.

Vorige week kwam er slechts één sporter. Dit weekend kwamen er vier. Dit zijn er nog lang niet genoeg, maar het is een begin.

Mijn zus en ik hebben beiden nog geen ervaring met het geven van trainingen. We besloten de taken te verdelen. Zij verzorgt de warming-up en ik de rest van de training. Wij moeten even zoeken naar hoe we dat gaan doen en vertelden dit ook eerlijk aan de groep. We gaven de groep mee dat ze het moeten aangeven als het niet loopt. Als iets te moeilijk voor hen is of... misschien wel te makkelijk. De groep ging enthousiast aan de slag. De enige sporter die er vorige week was had aangegeven dat de warming-up wel wat zwaarder mocht. Ik denk dat ze inmiddels spijt van die uitspraak heeft. De tweede training ging zij na de warming-up op de bank zitten. Ze keek mij aan met een rood hoofd en vroeg: "Moet ik nou ook nog gewoon badmintonnen?"

De jeugdige badmintonners gaven aan dat ze wel wat meer trainingsmaatjes zouden willen. Dus... ben je ongeveer tussen de 8 en 13 jaar oud en ben je op zoek naar een vereniging waar je aangepast badminton kunt beoefenen en woon je ook nog toevallig in Delft of omgeving? Stuur mij dan even een mailtje. Je kunt de trainingen namelijk altijd een keer komen uitproberen: tess-at-redeoss.nl.

badmintonline.nl/forum

Daarnaast zijn we op badmintonline.nl gestart met aangepast badminton op het forum. We hebben voor een plaats gekozen tussen het reguliere badminton. Want je speelt natuurlijk allemaal één en dezelfde sport.

Onderwerpen op het forum die speciaal voor de aangepast badmintonners zijn, worden aangegeven met [AB] voor het onderwerp (de zogeheten 'topictitel'). Als aangepast badmintonner kun je zelf ook onderwerpen op het forum plaatsen met dit kenmerk. Uiteraard kunnen niet aangepast badmintonners dit ook doen. Verder kun je als aangepast badmintonner ook op andere onderwerpen reageren.

Op deze manier krijgt het aangepast badminton een digitaal thuishonk. We kunnen dan met elkaar informatie over toernooien, materialen, training en vele andere zaken, die bij het aangepast badminton komen kijken, uitwisselen.

Dus waar wacht je nog op? Meld je aan op het forum, plaats een avatar van jezelf en reageren maar! Ik hoop jullie allemaal, aangepast badmintonner of niet, op het forum te mogen ontmoeten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!