SportSport

Ambitieus BAS Badminton strikt nationale subtopper

Ambitieus BAS Badminton strikt nationale subtopper

BAS Badminton is klaar voor het nieuwe seizoen. Afgelopen week is de voorlopige teamindeling voor het nieuwe seizoen rond gekomen. Daarnaast verraste de ambitieuze club uit Biddinghuizen met het aantrekken van een jeugdige topspeler, Rinske Deriga uit Almere. Naast het trainen van zowel jeugd als senioren zal zij volgend jaar als competitiespeelster de clubkleuren van BAS verdedigen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Rinske Deriga (19) is een van de meest talentvolle dames in Nederland. Momenteel bivakkeert ze rond de 70e plaats op de nationale ranking. Ze speelde bij gerenommeerde verenigingen als BC Zijderveld en maakte onderdeel uit van de Nationale Selectie. In februari nam ze nog deel aan het NK. Waarom dan de keuze voor BAS Badminton?

\n\n

Rinske: “Sinds 2011 woon ik in Biddinghuizen. Tot het eind van dit seizoen trainde én speelde ik bij BC Almere in de landelijke tweede divisie. Zeer uitdagend, want het is fantastisch om wekelijks de strijd met nationale toppers aan te gaan”.

\n\n

Opleiding

\n

“Ik kwam in eerste instantie met BAS Badminton in contact omdat ik graag mijn eerste stappen in het trainersvak wilde zetten. Lesgeven én sport: voor mij een ideale combinatie aangezien ik een universitaire PABO-opleiding volg. Vanaf het eerste gesprek met de competitieleiders (George Luiken en Rik Verstappen) werd duidelijk dat de club, ondanks dat het geen massale vereniging is, ambitie uitstraalt. De recente verkiezing tot “Sportploeg van het jaar” leefde ook enorm bij de leden. Hiernaast is BAS Badminton een echte gezelligheidsvereniging. Ik herken me hierin volledig!”

\n\n

Over het inschrijven als competitiespeelster in Biddinghuizen: “Nadat ik mijn eerste trainingen bij BAS had verzorgd sloeg de twijfel over het spelen bij Almere toe. De reistijd begon mij, omdat ik ook nog een intensieve studie volg, tegen te staan. Bovendien voelde de vereniging in Biddinghuizen al snel erg vertrouwd aan. Recent heb ik de knoop doorgehakt: volgend jaar ga ik in Biddinghuizen spelen.”

\n\n

Ambitie

\n

Volgend jaar legt Deriga de lat gelijk hoog: ”Het eerste team moet terug naar de vierde divisie. Gezien het spelersmateriaal is dit mogelijk. Er is een mooie mix tussen ervaren spelers en een aantal zeer getalenteerde jeugdspelers. Ik zie het als mijn taak om deze jeugd volgend jaar een snelle groei te laten doormaken”. Ook voor het tweede team ziet ze kansen: “We hebben ook in dit team een aantal gemotiveerde toppers. Meer dan genoeg kwaliteit om door te stomen naar de tweede klasse”.

\n\n

Jeugd

\n

Over de jeugd: “Ik heb nu een aantal weken de jeugd kunnen trainen. Dit bevalt me heel goed. Helaas hebben we hier géén competitieteams kunnen formeren. Er trainen genoeg kinderen, maar lang niet alle kinderen willen ook in competitieverband wedstrijden spelen. Badminton is een sport die vaak wordt geassocieerd met de camping. Dat deze sport qua kosten laagdrempelig is én ontzettend goed is voor de ontwikkeling van motoriek van kinderen blijft te vaak onderbelicht.”

\n\n

Rinske ziet hier groeikansen voor de Biddinghuizer club: “Iedereen is welkom om vrijblijvend kennis te maken. De jeugd traint op vrijdagavond. Afhankelijk van leeftijd en niveau wordt om 18 uur of om 19 uur begonnen met de training. De eerste proeftrainingen zijn gratis, rackets zijn aanwezig. Er is eigenlijk géén reden om het niet te proberen!”

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!