clubzoeker

Badminton Nederland doet spelers TEAM Dutch Fource nog steeds tekort

Badminton Nederland doet spelers TEAM Dutch Fource nog steeds tekort

Op dinsdagavond 24 april vind er een extra Bondsvergadering plaats waarin de afgevaardigden het herziene jaarplan van Badminton Nederland voorgelegd krijgen. Dit moment geeft meteen gelegenheid voor iets anders.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik wil de afgevaardigden erop wijzen dat ook onder het nieuwe bestuur er nog steeds geen recht wordt gedaan aan Dicky Palyama, Eric Pang, Judith Meulendijks en Yao Jie. Op de een of andere manier blijven kromme dingen krom en wil het kwartje maar niet vallen.

Wat als...

Stel dat we geen Yonex-contract zouden hebben gehad. Dan was er een pot geld geweest waar het deel van Yonex niet in zou zitten. Er zou ook geen reden zijn dat de spelers niet mee zouden kunnen doen in de nationale selectie en er zouden voor deze spelers net zo veel rechten en plichten zijn als voor iedere andere speler. De pot met geld waar we het over hebben is opgebouwd uit subsidies en bondscontributies. Van deze pot 'krijgen' alle spelers een deel.

Nu komt er een geldbron bij, namelijk een sponsor. De pot wordt dus groter. En zijn nu inkomsten uit subsidie, de bondsmiddelen én de sponsor. Het gedeelte van de sponsor bedraagt niet meer dan 25%.

Het gevolg van dat contract is dat Dicky, Eric, Judith en Jie helemaal niets meer krijgen. Alles gaat naar de rest van de spelers: deze krijgen nu 100% van het sponsorgeld (dat is logisch), maar ook 100% van het geld van de subsidie en de bondscontributies (dat is totaal krom).

De volle 100% van het geld is ingezet op twee dubbels en helemaal niet op de singels. Het argument was dat het eenvoudiger is om met de dubbels op de Olympische Spelen te komen. De twee dubbels en vier singels hadden allemaal een kans om mee te doen.

Als je het echter statistisch bekijkt, dan heb je met twee dubbels minder kans dan met vier singels. Je hebt voor de twee dubbels (dus twee kansen) dezelfde hoeveelheid geld nodig als voor vier singel spelers (dus voor vier kansen). Met het volledig inzetten op twee dubbels heb je 50% minder kans en ben je dúbbel zoveel geld kwijt. Dat betekent niet dat ik vind dat we niets aan dubbels moeten doen. Het betekent dat ik het ongelofelijk dom vind dat we NIETS aan de singels hebben gedaan.

Wie is hiervoor verantwoordelijk?

Dit is iets wat je de technische staf en het oude bestuur moet aanrekenen. Martijn van Dooremalen heeft ook op dit punt een geweldige blunder begaan en die blunder is gesteund door het toenmalige bestuur. Nu zullen velen zeggen dat ik makkelijk praten heb achteraf, maar dat is dus niet zo. Ik zeg dit al meer dan twee jaar en ben zelfs met Fred van Wankum op het bondsbureau geweest om hierover te praten zonder enig resultaat.

Dus het falen van de technische staf met aan het hoofd Martijn van Dooremalen is willens en wetens doorgezet.

Ik had van het nieuwe bestuur verwacht dat ze aan deze misstanden een einde zou maken. Groot was daarom ook de verrassing toen de nieuwe technisch directeur (Eline Coene, -red.) werd gekozen uit de ruïne van de oude technische staf. Het nieuwe bestuur heeft - behalve een bedankje voor het weer willen spelen op het EK - nog HELEMAAL NIETS heeft gedaan om de troep van Van Dooremalen op te ruimen. Er is nog helemaal niets gedaan voor de singelspelers.

Als ook in de extra Bondsvergadering over het nieuwe beleid niets wordt vermeld door het nieuwe bestuur over de positie van de singelspelers, dan zou ik van de afgevaardigde verwachten dat dit onderwerp als speerpunt ter discussie wordt gesteld.

Ron Daniëls
Woordvoerder TEAM Dutch Fource

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!