SportSport

Blogger Piet Ridder over zichzelf: 'Piet lult maar wat'

Blogger Piet Ridder over zichzelf: 'Piet lult maar wat'

Ron Daniëls wees me zojuist op een stukje zelfreflectie - en dat is vrij uitzonderlijk in Haarlem - van blogger en website-owner Piet Ridder. Inmiddels heb ik de tekst van Piet gelezen en dat vraagt om een reactie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Klik hier voor blogger Piet Ridders verhaal.

Piet heeft net als veel badmintonners in Nederland en Zwitserland moeite om een onderscheid te maken tussen wat de redactie van een site publiceert, welke (opinie)stukken die redactie zelf produceert en welke standpunten door de bezoekers worden geponeerd. Die kunnen overeenkomen, die kunnen ook sterk uiteenlopen. Onder jouw definitie is Sandra Kroon (?) op dit moment de 100% reflectie van hetgeen waar jouw persoonlijke blog voor staat? Hallelujah.

"Het maakt me niet uit wat Christ de Rooij of zijn volgers allemaal over mij schrijven, echter ik heb een hekel aan onwaarheden. Het is in de volksmond gewoon laster, maar dat lijkt normaal in deze tijd."

Mijn volgers... Piet, je gaat hier voorbij aan het feit dat je zelf begin vorig jaar zonder een sprankje twijfel een brief publiceerde van een gefrusteerde BC Amersfoort speler die vol stond met aperte onzin over mij. Ik geloof dat je nu een oordeel uitspreekt over mij wat je zélf moreel to-taal niet kan waarmaken.

Je neemt - m.b.t. je bezoekersaantallen - zélf het woord fraude in de mond. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen of heb gedaan. Dat is geen suggestie die ik in mijn stuk doe, dat is ook niet de toonzetting. Ik vind het kenschetsend voor jou dat je opnieuw niet ingaat op de inhoud van dat verhaal: waarom kies je ervoor deze betekenisloze statistieken te publiceren?

"Overigens hebben die miljoen bezoekers voor mij totaal geen economische waarde, alleen maar een mijlpaal voor iets waar ik als hobby 4 jaar lang tijd in gestopt heb."

Ik wijs in dat kader graag op je uitspraak van 27 oktober 2010: "Het lijkt erop dat de tijd rijp geworden is om een commerciële badmintonsite te worden, echter voor de lezers zal er niets veranderen."

Het mag wel wezen dat het geen economische waarde voor je heeft of zou hebben, dat impliceer ik ook niet in mijn artikel. Ik vraag me alleen wél sterk af waarom je erin volhardt statistieken onder de aandacht te brengen waarvan jij als oud-IBM'er toch kan weten dat ze wellicht een (sterk) vertekend beeld geven van de werkelijkheid.

Evenwel dank ik je ervoor dat je vanavond om 23:10 uur een artikel op je site geantidateerd naar 22:10 uur hebt gepubliceerd om te reageren op de berichtgeving over jou, je site, je broer en Badminton Nederland.

COPYRIGHT BADMINTONLINE.NL

Update | 19 maart 2012 om 21:08 uur

Reacties op Piets Facebook-pagina over zijn artikel.

Er blijken nog meer interessante reacties voorbij te komen, waaronder op Piet Ridders grapje dat ie zou stoppen met zijn badmintonverslaggeving.

Update | 20 maart 2012 om 07:51 uur

Inmiddels beschuldigt blogger Piet Ridder iemand van het kraken van zijn Facebook-pagina. De oud-IBM'er is er blijkbaar niet van op de hoogte dat zijn Facebook-pagina niet is gekraakt of gehackt, maar dat hij zijn privacy-instellingen simpelweg heeft bepaald op 'toegankelijk voor iedereen'.

Piet Ridder besluit daarmee vóór iedereen die op zijn items reageert, dat hun reacties voor iedereen met een Facebook-account te lezen zijn. Dat hun naam en profielfoto voor iedereen te zien is. Honderden miljoenen mensen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!