clubzoeker

Deze zaterdag BNL-jeugdtoernooi in Arnhem

Deze zaterdag BNL-jeugdtoernooi in Arnhem

A.s. zaterdag vindt in sporthal Elderveld in Arnhem-Zuid het tweede Open Jeugdtoernooi van Badminton Nederland plaats.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Was de eerste editie vorig jaar al een groot succes met 159 deelnemers en 393 wedstrijden, dit jaar worden die aantallen nog eens overtroffen.

Maar liefst 177 kinderen doen mee en er staan nu 421 wedstrijden gepland. Er wordt gespeeld in de leeftijdsgroepen O11, 13, 15 en 17 jaar.

Populair

Dit toernooi is enorm populair en zat ook al ruim drie weken voor sluitingsdatum vol en zelfs daarna bleven nog aanmeldingen binnenkomen. Verheugend is ook dat zo’n 90 deelnemers van vorig jaar weer de weg naar Arnhem weten te vinden.

De organisatie heeft gekozen voor een opzet dat er een splitsing gemaakt wordt tussen de ervaren spelers, kinderen die al competitie gespeeld hebben en de echte beginners. Aangezien bij de meeste jeugdtoernooien beginners en gevorderden in één leeftijdsgroep tegen elkaar spelen, is deze opzet bedoeld om de niet-ervaren spelers te beschermen.

Opsplitsing Onder 13

In de Onder 13 jaar leeftijdsgroep kon er nog verder opgesplitst worden gezien het deelnemersaantal en wel in klasse 1 (ervaren competitiespelers), klasse 2 (competitiespelers met 1 á 2 jaar competitie-ervaring in de beginnersklasse) en in klasse 3 (de echte beginners). Dit systeem wordt sinds kort toegepast binnen de Junioren Competitie van Regio Centrum, waardoor het idee ontstond om dit op dezelfde wijze te doen bij dit toernooi. Op deze manier wil Badminton Nederland proberen om kinderen warm te krijgen voor het echte werk, de reguliere competitie dus. Het toernooi is dan ook een vervolg van de Opstap Competitie binnen BNL. Het doel van dit toernooi is ook om veel kinderen toe te laten en ze waar mogelijk in te delen in grote poules, waardoor men zoveel mogelijk wedstrijden kan spelen. Om dit te kunnen realiseren is er gekozen voor een andere puntentelling dan tijdens de meeste toernooien of de competitie. Er wordt nl. gespeeld om twee games tot de 15 punten.

Tijdschema

De wedstrijden beginnen om 8.45u en de laatste wedstrijd staat gepland om 21.15 uur. De prijsuitreikingen vinden plaats als de diverse onderdelen klaar zijn, zodat niet iedereen hoeft te wachten tot de laatste prijsuitreiking van 21.30 uur.

Locatie

Sporthal Elderveld
Breezandpad 13
Arnhem (Zuid)

Het toernooi is te volgen op toernooi.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!