Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Nike

Interland Nederland-Duitsland op 8 mei in Assen

© Nike+

Op dinsdag 8 mei komt de badmintongrootmacht Duitsland (goud en zilver op het EK in Amsterdam!) naar Assen voor een vriendschappelijke interland tegen Nederland.

Tijdens deze wedstrijd worden er vijf partijen gespeeld: dames- en herenenkelspel en dames-, heren- en gemengddubbelspel.

Tegelijkertijd wordt er nog een Nederland - Duitsland gespeeld. Die gaat tussen de nationale selecties Onder 19 jaar. Ook dit duel bestaat uit de genoemde vijf partijen.

Een en ander betekent dat er voor de rechtgeaarde sport(badminton)fan - vooral in Noord-Nederland - een avond aankomt waarbij genoten kan worden van badminton op het hoogste Europese niveau. Immers, Duitsland won onlangs op het EK voor vrouwen- en mannenteams twee medailles: GOUD bij de vrouwen en ZILVER bij de mannen.

De Oranjedames veroverden een bronzen medaille. Bij de mannen legde Nederland beslag op een (gedeelde) vijfde plaats.

Nieuw beleid Badminton Nederland

Het organiseren van interlands is een belangrijk nieuw communicatiemiddel van het bestuur van Badminton Nederland om vooral in de regio meer uitstraling te krijgen voor de Olympische sport badminton. Zo zullen er later in het jaar twee interlands plaatsvinden tussen België (een opkomend badmintonland) en Nederland: een in België (Deurne) en één in Nederland (plaats wordt later bekend).

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Master Amersfoort in cijfers

5 jaar geleden

volgend artikel

Vijf vragen van blogger Piet Ridder over 'de rol van Carlton'

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws