badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Piet Bitters roots bij INDOmania 4 - Indomania 4
© Indomania 4

Piet Bitters roots bij INDOmania 4

Piet Bitters roots bij INDOmania 4 - Indomania 4
© Indomania 4 +

De Melkweg en Stichting INDOmania presenteren op maandag 9 april (Tweede Paasdag) voor het eerst een grootschalig evenement met Indische muziek, performances, literatuur, film, beeldende kunst en natuurlijk erg lekker Indisch eten onder de noemer INDOmania 4.

Met o.a. Diederik van Vleuten, Adriaan van Dis, Loïs Lane en vele anderen. Elke zaal in de Melkweg krijgt een ander Indisch karakter: van oud koloniaal tot extreme modern Asian. Er zal een culinair walhalla plaatsvinden onder leiding van S.I.R. (Selected Indonesian Restaurants), het neusje van de zalm van Indische restaurants uit Nederland. In de Cinema worden Indische filmmakers aan het woord gelaten en worden er premières vertoond van herontdekt filmmateriaal uit Indië. In de Oude Zaal maken dichters, theatermakers én een buitengewoon hoogleraar hun opwachting en spelen Xavier Boot en altvioliste Esther Apituley klassieke muziek.

Diverse Indische topgitaristen zullen onder de noemer Guitar-ManIA muziek ten gehore brengen die gebaseerd is op de oorspronkelijke vaderlandse Indo-rock. Guitar-ManIa bestaat o.a. uit: Arnold van Dongen (Ilse de Lange, Loïs Lane), Erwin van Ligten (Julya Lo'ko) Rudy de Queljoe, Patrick Drabe en Marcel Fisser. De speciaal voor dit event geformeerde INDOmania-band zal de gitaristen begeleiden.

Ook de fantastische Monique & Suzanne Kleman treden nog een keer, samen met hun band (bestaande uit Arnold van Dongen, Rob van Dongen, Eveline Carels, William Nuruwe en Sandra Sahupala), op in de meest Indische bezetting tijdens het bestaan van Loïs Lane.

Daarnaast zal de magnifieke Monica Akihary haar opwachting maken samen met haar trio Brouwer-Akihary-Bhattacharya en hebben harpiste Lavinia Meijer en pianist Feiko Deutekom speciaal voor INDOmania 4 een nieuw programma samengesteld.

 • Klik hier voor het hele artikel.
 • geplaatst door

  verkregen via Melkweg Amsterdam

  vorig artikel

  Geslaagde bijeenkomst van BA Zuid-Holland

  6 jaar geleden

  volgend artikel

  Eerste dag in Vietnam voor Erik Meijs

  6 jaar geleden

  Wat vind jij? Er zijn al 47 waarderingen!

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

  Reacties

  +

  › lees onze huisregels

  Meer nieuws