SportSport

Piet Bitters roots bij INDOmania 4

Piet Bitters roots bij INDOmania 4

De Melkweg en Stichting INDOmania presenteren op maandag 9 april (Tweede Paasdag) voor het eerst een grootschalig evenement met Indische muziek, performances, literatuur, film, beeldende kunst en natuurlijk erg lekker Indisch eten onder de noemer INDOmania 4.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met o.a. Diederik van Vleuten, Adriaan van Dis, Loïs Lane en vele anderen. Elke zaal in de Melkweg krijgt een ander Indisch karakter: van oud koloniaal tot extreme modern Asian. Er zal een culinair walhalla plaatsvinden onder leiding van S.I.R. (Selected Indonesian Restaurants), het neusje van de zalm van Indische restaurants uit Nederland. In de Cinema worden Indische filmmakers aan het woord gelaten en worden er premières vertoond van herontdekt filmmateriaal uit Indië. In de Oude Zaal maken dichters, theatermakers én een buitengewoon hoogleraar hun opwachting en spelen Xavier Boot en altvioliste Esther Apituley klassieke muziek.

Diverse Indische topgitaristen zullen onder de noemer Guitar-ManIA muziek ten gehore brengen die gebaseerd is op de oorspronkelijke vaderlandse Indo-rock. Guitar-ManIa bestaat o.a. uit: Arnold van Dongen (Ilse de Lange, Loïs Lane), Erwin van Ligten (Julya Lo'ko) Rudy de Queljoe, Patrick Drabe en Marcel Fisser. De speciaal voor dit event geformeerde INDOmania-band zal de gitaristen begeleiden.

Ook de fantastische Monique & Suzanne Kleman treden nog een keer, samen met hun band (bestaande uit Arnold van Dongen, Rob van Dongen, Eveline Carels, William Nuruwe en Sandra Sahupala), op in de meest Indische bezetting tijdens het bestaan van Loïs Lane.

Daarnaast zal de magnifieke Monica Akihary haar opwachting maken samen met haar trio Brouwer-Akihary-Bhattacharya en hebben harpiste Lavinia Meijer en pianist Feiko Deutekom speciaal voor INDOmania 4 een nieuw programma samengesteld.

  • Klik hier voor het hele artikel.
  • QR-code voor dit artikel

    QR-code

    Deel dit artikel

    • linkedin
    • facebook
    • twitter
    • whatsapp

    Bijscholingen voor badmintontrainers

    Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

    Reacties
    StudentenlevenStudentenleven

    badmintonline.nl op YouTube

    We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

    Recente artikelen
    Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

    Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

    Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

    15 april 2024

    Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

    Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

    Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

    13 april 2024

    Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

    Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

    Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

    12 april 2024

    Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

    Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

    Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

    12 april 2024

    Vond je dit leuk om te lezen?

    Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!