SportSport

Ron Daniëls: 'Leuke dag in Amersfoort gehad!'

Ron Daniëls: 'Leuke dag in Amersfoort gehad!'

Vandaag heb ik weer eens een keer in lange tijd een toernooi in Nederland bekeken. Er was een leuke stemming met veel bekende gezichten en net zoveel heerlijke gesprekken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het halve bestuur van Badminton Nederland was aanwezig op en rond de baan. Het is goed dat we weer zoveel mensen in het bestuur hebben zitten die zo direct met de sport bezig zijn.

Ik heb een aantal leuke wedstrijden gezien, waarvan twee van Michiel Kruijt. Ik moet zeggen: ik vind het heerlijk om naar die man te kijken. Elke keer weer een driesetter en vaak de wedstrijd naar zijn hand zettend. Maar ook Tim Vaessen heeft goed staan spelen; na in de eerste ronde in een lange wedstrijd Jordy Hilbink te verslaan en later de weg voor Michiel Kruijt te blokkeren.

Erik Meijs is zijn volgende tegenstander morgen. Erik heeft nog steeds zijn goede vorm van vorige week vast en had zeer weinig moeite met de jonge spelers Ruben Jille en Alex Vlaar. Deze jonge jongens hebben wel laten zien dat ze geen respect hebben voor spelers als Erik en deden hun stinkende best om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Hans van Os werd in de eerste set ook erg onder druk gezet door Erik en was eigenlijk de hele set kansloos. Maar... Hans kwam goed terug in de tweede set en het zag er lang naar uit dat hij deze ging pakken. Hans is een van mijn favorieten met het type spel dat hij speelt en hij heeft het Erik zeer moeilijk gemaakt. Echt goed gedaan Hans, die tweede set.

Oro

Naast deze wedstrijden heb ik ook gekeken naar enkele spelers die gaan deelnemen aan Oro dit jaar om te zien wat ik mag verwachten. Marco de Jager verraste me zeer positief en in zijn nieuwe manier van spelen is duidelijk de hand van Stinne Rasmussen te herkennen. Stinne doorloopt een super coachtraject in Denemarken op het hoogste niveau en zal in heel Nederland nog van zich doen spreken. Ik ben blij dat zowel Marco als Stinne meedoen op Oro dit jaar.

Maar ik heb ook Demi, Renske en Feng weer aan het werk gezien en me een beeld kunnen vormen waar we deze zomer aan gaan werken. Naast Erik Meijs, Kirsten van der Valk Valk en Huynh Duong die in augustus een persoonlijk trainingsproject gaan doen bij mij in Denemarken hebben zich vandaag nog twee spelers gemeld. Ik heb zowel met hen als hun ouders gesprekken gevoerd daarover. Kortom, we maken voortgang met de persoonlijke aanpak en daar ben ik heel blij mee, het gaat de goede kant op.

Als je thuis stukken schrijft over badminton en je ziet de altijd anonieme reacties over het feit dat ze me een grote lul vinden, dan is het leuk om zo'n dag in de hal rond te lopen en aangesproken te worden door totaal onbekende mensen die hun waardering uitspreken over de dingen die ik onder de aandacht breng. Daarvoor wil ik iedereen graag eens bedanken, want dat geeft je het gevoel dat je het niet voor niets doet.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!