badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Sponsor Tribune: '50 grootste sponsors betalen 261 miljoen euro in 2011' - Sponsor Tribune
© Sponsor Tribune

Sponsor Tribune: '50 grootste sponsors betalen 261 miljoen euro in 2011'

Sponsor Tribune: '50 grootste sponsors betalen 261 miljoen euro in 2011' - Sponsor Tribune
© Sponsor Tribune +

De 50 grootste sponsors in Nederland gaven in 2011 261 miljoen euro uit aan sponsorrechten. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de SponsorMonitor 2012.

Het bedrag ligt wel 14 miljoen euro, ongeveer 5%, lager dan bij de editie over 2010. Rabobank staat op de eerste plaats met een sponsorbudget van 50 miljoen euro, gevolgd door Nike met 16 miljoen euro en AEGON met 13,5 miljoen euro.

De monitor telt acht nieuwe sponsors, waaronder PLUS Supermarkten, Freo, Burger King en Simpel. Om een plaats bij de 50 grootste sponsors te hebben is een sponsorbudget van 1,4 miljoen euro nodig. Het eerste exemplaar van de SponsorMonitor werd uitgereikt aan Rabobank, als grootste sponsor van Nederland, en aan Philip Hennemann, CEO van Infostrada Sports Group.

De SponsorMonitor 2012 is een gezamenlijke uitgave van Respons en SponsorMaps in samenwerking met het tijdschrift SponsorTribune. De SponsorMonitor bestaat uit de vijftig merken die in 2011 de meeste euro's hebben uitgegeven aan sponsorrechten in Nederland. De monitor geeft per merk een uitgebreid profiel van de sponsor, een overzicht van zijn grootste sponsorcontracten met de geschatte waarde en de looptijd.

Lees het hele artikel op Sponsor Online.

geplaatst door

verkregen via Sponsor Tribune

vorig artikel

Dwingend verdedigen

6 jaar geleden

volgend artikel

Coach Tjitte Weistra: 'The Big Three'

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 44 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws