badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Titels Yonex Dutch Junior naar vijf landen

Vijf verschillende landen hebben vandaag tijdens de finale van de Yonex Dutch Junior titels in de wacht gesleept. Topjeugdspelers uit Maleisië (jongensenkel), Hongkong (jongensdubbel), Bulgarije (meisjesenkel), Rusland (meisjesdubbel) en Indonesië (gemengddubbel) betraden het winnaarschavot in de Haarlemse Duinwijckhal.

Titels Yonex Dutch Junior naar vijf landen - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Winnaar Joo Ven Soong uit Maleisië.
Titels Yonex Dutch Junior naar vijf landen - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Winnaar Joo Ven Soong uit Maleisië.

 

Het is de vijfde keer dat een Nederlandse speler in de finale stond van de Dutch Junior. Een knappe prestatie van de Papendrechtse Soraya de Visch Eijbergen, voormalig speelster van Duinwijck, die in de Bulgaarse Stefani Stoeva op een enkele punt na haar meerdere zag. Eerder verraste De Visch Eijbergen de als eerste geplaatste Cheung uit Hongkong te verslaan. De grote winnaar van vorig jaar, Maleisië, wist slechts een titel van de vier te behouden.

Tijdens de Yonex Dutch Junior 2012 streden ruim 200 toptalenten tot en met 19 jaar uit 23 landen om de vijf te verdelen titels. Badminton Club Duinwijck, Europa Cup-houder en 24-voudig landskampioen, organiseert de Yonex Dutch Junior sinds 1981 onder auspiciën van Badminton Nederland. Het toernooi maakt deel uit van het Badminton Europe Junior Circuit.

Side event groot succes

Tijdens de finaledag van de Yonex Dutch Junior 2012 werden in de naastgelegen hal clinics verzorgd voor spelers van de Badminton Scholen en Academies in Nederland. 50 kids volgden trainingen van aanwezige trainers van deelnemende landen, waaronder de Finse en Zweedse bondscoach en Maleisische en Chinese spelers.

Uitslagen finales

  • JE Joo Ven Soong (Mal) – Teck Zhi Soo (Mal) 21-16 21-14
  • ME Stefani Stoeva (Bul) – Soraya de Visch Eijbergen (NL) 21-17 23-21
  • JD Chun Hei Lee/Chun Hei Tam (HK) – Hafiz Faisal/Putra Eka Rhoma (Ind) 18-21 22-20 21-14
  • MD Evgeniya Kosetskaya/Viktoriya Varabyova (Rus) – Gabriela Stoeva/ Stefani Stoeva (Bul) 17-21 25-23 21-16
  • GD Edi Subaktiar/ Melati Daeva Oktaviani (Ind) – Chun Hei Tam/ Sin Ying Yuen (HK) 24-22 23-21

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Jacco Arends over zijn German Open

7 jaar geleden

volgend artikel

CLEAR! 152 uit

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws