Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Verslag German Junior van Rune Massing

Het German Junior toernooi in Berlijn is vandaag afgelopen. Het heeft een zilveren plak opgeleverd voor de mix van Jim en Soraya. Het volgende verslag is van Rune Massing, de bondscoach van de U19 selectie.

De German Junior is het sterkste jeugdtoernooi van Europa. Nagenoeg alle spelers van de Dutch Junior reizen af naar Berlijn. Wat het toernooi dan nog sterker maakt is de aanwezigheid van de Denen en werkelijk een gigantisch blik Koreanen, die allemaal ook nog in drie onderdelen zijn ingeschreven.

De treinreis verliep prima. Ger en ik hadden alle tijd om het reilen en zeilen in badmintonnend Nederland te bespreken, terwijl de kinderen hun huiswerk konden bijwerken of een dutje konden doen. Het transport naar het hotel was ook prima geregeld. De busjes stonden al op team Niederlande te wachten en binnen tien minuten stonden we in de lobby.

Het was erg druk in de lobby. Terwijl Ger in de rij stond om de kamers te regelen verbaasde ik me over de spelers van team Canada, die in een groepje bij elkaar stonden. Ik wist niet dat er zoveel meededen. Jeetje wat hadden die gespierde poten en wat zagen ze er oud uit. Totdat ik plotseling wat bekendere gezichten zag die ik eigenlijk niet kon plaatsen en wat verder keek dan mijn neus lang was. In hetzelfde weekend bleek er een wereldbeker wedstrijd schaatsen te worden gehouden in Berlijn en dus zaten alle topschaatsers van het circuit en hun commerciële teams in hetzelfde hotel. Vandaar die bekende gezichten.

De hal was op loopafstand van het hotel. Een groot, oud communistisch gebouw waar misschien zo'n zeventig jaar geleden allerlei parades werden gehouden. Ongeveer het tegenovergestelde van de Duinwijck hal in Haarlem. Ik had een lichte training gepland om een beetje te wennen aan de omstandigheden. Tijdens het avondeten in het hotel zaten vooral de meisjes zich te vergapen aan de af en aan komende bekende schaatsers. De jongens bleken niet zo snel onder de indruk te zijn.

De volgende dag ging het toernooi van start en wij hadden natuurlijk een van de eerste partijen en een van de laatste. En zo ging dat eigenlijk vier dagen achter elkaar. Waar de spelers gelukkig na hun partijen naar hun kamer konden om te rusten, hebben Ger en ik heel wat uurtjes gedraaid. Coachen, observeren, voorbespreken, nabespreken, video analyses maken, eten regelen, trainen etc. etc. etc.

Maar het was het allemaal dubbel en dwars waard. Waar vooral de Koreaanse dames een waar slagveld aanrichtten in de dubbels en singles scoorde de Nederlandse jeugdploeg deze editie van de German Junior twee kwartfinales (Gayle in de singel en Gayle en Robin in de mix) en een prachtige zilveren plak van Jim en Soraya in de mix.

Moe en voldaan maken we nu diezelfde treinreis weer terug naar Nederland. Komende week heb ik de spelers extra rust gegeven om weer even bij te komen na deze twee piektoernooien. Daarna gaan we weer gericht opbouwen richting de six nations begin april. Maar ik ga eerst genieten van de twee medailles.

door

via Badminton Nederland Rune Massing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Privétraining op Oro

5 jaar geleden

volgend artikel

Prachtige strijd bij het NVK 2012 in Amersfoort

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws