SportSport

Censuur bij Badminton Nederland (deel 2)

Censuur bij Badminton Nederland (deel 2)

Ted van der Meer reageert op mijn berichtje op de site over het Masterverslag, dat niet in de Clear mag. Ted schrijft het volgende.

clubzoeker

Maak kennis met Quinn Jens!

Beste Henk,

Als jij vindt dat de website van BV Almere de vrijplaats is voor de verenigingsvoorzitter om te zeggen wat hij wil, dan heb je daar volkomen gelijk in. Of het verstandig is om het zo te doen moet de vereniging maar uitmaken. Daar gaat de bond niet over.

Maar als als BNL van de toernooi-organisator een bericht krijgt, dat het toernooiverslag maar van de site gehaald moet worden om vervolgens 1 op 1 door te plaatsen in CLEAR!, dan heb je ongelijk. Dat maakt de redactie zelf wel uit. Dat heeft niets met censuur te maken.

Er staat in CLEAR! overigens een keurig onafhankelijk bericht met foto's over het toernooi. Tenslotte, als een vereniging een probleem heeft met de bond, dan moet hij dat dáár aankaarten. Dat lijkt me een normale gang van zaken.”

Hetgeen Ted in alinea 2 schrijft (wat een moeilijk leesbare zin trouwens) behoeft enige toelichting. Al jaren levert de toernooiorganisatie ten aanzien van de toernooien de persberichten aan voor de Clear middels een verwijzing naar een toernooiartikel op onze eigen site. In de regel worden die geheel, dan wel nagenoeg geheel overgenomen door de redactie van de Clear. Als het niet geheel wordt overgenomen, dan heb je onze vereniging daar nimmer over gehoord. Het staat de redactie van de Clear vrij, hoe deze daar mee om wil gaan.

Nu is er opnieuw door onze toernooiorganisatie verwezen naar ons toernooiartikel op de site, de weg die we dus al heel lang bewandelen, maar voelde Ted zich plotseling geroepen om daar op zondagavond 1 april, eerst dachten we nog aan een 1 aprilgrap, als door een wesp gestoken op te reageren middels de volgende mail.

“Een artikel dat met de insinuerende / beschuldigende zin "Ondanks de tegenwerking van Badminton Nederland..." begint, zal niet in CLEAR! worden geplaatst. Chiquer zou geweest zijn om een objectief artikel te schrijven over het toernooi en daarnaast in een e-mail aan de afdeling Wedstrijdzaken, de LCW en bondsbestuurslid Ger Tabeling te laten weten waar het precies om gaat.

Met sportieve groeten,
BADMINTON NEDERLAND (BNL)
Ted van der Meer, bondsvoorzitter”

En door de wespachtige reactie van Ted gaat het plotseling op een vorm van censuur lijken. Als Ted niet gereageerd had, en de Clear-redactie had gedaan zoals ze er altijd mee omgaat, dus geheel of nagenoeg geheel overnemen, had er geen ophef over ontstaan.

Dan schrijft Ted in de laatste zin van zijn reactie:

“Tenslotte, als een vereniging een probleem heeft met de bond, dan moet hij dat dáár aankaarten. Dat lijkt me een normale gang van zaken.”

Maar beste Ted, onze toernooileider heeft contact opgenomen met Papendal!

De interne communicatie binnen de bond bevindt zich zo ongeveer op het absolute nulpunt van Lord Kelvin, blijkt wel. Onze toernooileider kwam overigens van een koude kermis thuis na zijn Papendaltelefoontje. We hebben dus contact opgenomen, maar het lijkt er steeds meer op dat Papendal geen onderdeel is van BNL.

Tot slot het volgende.

Ik had nu zo graag in de reactie van Ted gelezen, dat hij met gezwinde spoed intern actie onderneemt over waar het nu echt om gaat. Namelijk het in de wielen rijden van onze vereniging bij het organiseren van het Carlton GTI Masterstoernooi.

Daar lees ik jammer genoeg helemaal niets over!

Lees het oorspronkelijke artikel op de website van BV Almere.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!