badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

De kampioenen zijn bekend!

Willy Weijers, John Besseling, Marcel Smouter, Ilse van der Burgwal, Gerda Hondeveldt, Anouk Meijs, Carmen van Kester, Eddy Boerman, Guus Maassen, Inge Bakker, Timo Bakker en Mario Biekmann.

 

Deze twaalf aangepast badmintonners mogen zich sinds dit weekend (wellicht wederom) Nederlands kampioen aangepast badminton noemen in één of meerdere onderdelen. Eddy Boerman en Ilse van der Burgwal deden van alle sporters de beste zaken. Zij pakten op alle drie de onderdelen de titel.

Het Nederlands Kampioenschap vond dit jaar plaats in het weekend van 21 en 22 april in Drachten. Gelukkig konden onze toppers (die vanwege de nieuwe classificering niet kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld het EK) nu wel meedoen. Deze toppers hebben opnieuw bewezen tot de top van Nederland te behoren. Het is dan ook ongelofelijk knap dat zij, ondanks alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd, gewoon aan het NK hebben deelgenomen. Hun prestaties bewijzen dat zij, samen met een ieder die erbij betrokken is, moeten blijven strijden voor terugkeer bij internationale wedstrijden.

Carol de Meijer Trofee

Dit jaar werd wederom de Carol de Meijer Trofee uitgereikt aan de beste verliezer van het kampioenschap. Degene die buiten de prijzen is gevallen, maar van zijn tegenstanders de meeste punten heeft afgesnoept, krijgt dan deze prijs. Het afgelopen weekend was Hub Leerschen van de vereniging MGS uit Maastricht de gelukkige. Hub is officieel een zogenaamde ‘zitter’ (hij zit letterlijk op de grond, terwijl hij badmintont), maar speelt sinds dit seizoen regelmatig met de staande heren mee wegens gebrek aan concurrentie bij de zitters.

Hub maakt sprongen vooruit en deze prijs is hem dan ook van harte gegund. "Ik kan het nog steeds niet bevatten", vertelt Hub. "Het dringt nu nog niet tot mij door en ik denk dat ik daar echt nog een paar dagen voor nodig zal hebben. Ik wil deze beker opdragen aan de sponsoren die mijn deelname aan het NK hebben mogelijk gemaakt en op de tweede plaats aan alle deelnemers van het kampioenschap. De trofee sterkt mij om door te blijven gaan in welke vorm dan ook. Ik zal deze trofee volgend jaar persoonlijk terugbrengen, dus wees erop voorbereid."

Teleurstellend

Het aantal badmintonners dat deelnam aan het NK viel helaas dit jaar erg tegen. Daar hielp ik zelf ook lekker aan mee. Ik heb helaas een blessure. We hebben de beslissing of ik wel of niet zou spelen zover mogelijk uitgesteld. Maar het feit dat ik tweeënhalve maand niet getraind heb en nog niet volledig herstel ben maakte dat ik toch twee weken geleden besloten heb niet deel te nemen. Hierdoor was er bij de vrouwendubbel staand nog maar één koppel over en heeft dit onderdeel niet kunnen doorgaan. Daarom roep ik bij deze iedereen, die binnen de doelgroep valt, op om met aangepast badminton te beginnen of je trainingen door te zetten. Dan zien we elkaar volgend jaar op het NK.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Pull backhand

6 jaar geleden

volgend artikel

Succesvolle lancering Sla je slag

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Over de auteur: Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Meer nieuws