clubzoeker

Eddy Boerman over zijn tweede wedstrijddag in Rodez

Eddy Boerman over zijn tweede wedstrijddag in Rodez

Vanuit het zonnige Rodez heb ik het volgende te melden. Wij werden om 10.00 uur weer in de sporthal verwacht. Vanaf dat moment werden de afsluitende poules de laatste enkel spelen afgewerkt, tevens werd een begin een begin te maken met de dubbels.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wij, Guus en ik, starten om 10.00 uur tegen het sterke herendubbel team uit India. Uitslag: er werd verloren maar hebben samen wel goed partij kunnen bieden tegen deze Indiërs. In deze wedstrijd klopte het gewoon. Het spel werd bekeken uitgevoerd. Uiteindelijk ging de partij in een spannende 3 setter verloren.

De 2e wedstrijd speelden wij tegen een team uit Frankrijk.

Uitslag: uiteindelijk gewonnen, maar de 1e set was niet echt overtuigend. Kennelijk hebben wij nog moeite om de omschakeling te vinden van een partij waarbij wij volledig kunnen focussen, naar een partij met mindere tegenstanders. Maar ook hier werd de knop omgezet en wisten de 2e set volledig naar ons toe te trekken.

Door dit resultaat staan wij maandag (2e paasdag) in de halve finale tegen een sterk jong Duits team. Wij zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen en hopen op een finale plaats, later op de dag.

In het enkelspel ben ik in de kwartfinale uitgeschakeld door een Thai. In een spannende 2 setter met een close Finish heb ik uiteindelijk verloren. Dit was echt jammer, ik heb het spel zo goed mogelijk opgebouwd en dit proberen uit te spelen. Het e.a. was ook wel te merken aan het publiek en de Thai. Helaas, het had niet zo mogen zijn, ik heb wel verloren, maar ik kan wel terugkijken op mijn beste enkelspel tot nu toe.

Lees de rest van Eddy's verslag op zijn website.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!