Goud, zilver en tweemaal brons U17 selectie

Goud, zilver en tweemaal brons U17 selectie

Leuk om te zien is dat de Zweed Henri Hurskainen, die vorig week nog zilver won op het Europees kampioenschap, hier gewoon alle dagen is.

SportSport

Ken je BC Mariken al?

En tussen zijn trainingen ook gewoon mee helpt met de organisatie en zelfs in de scheidrechterstoel klimt om een partij te tellen.

Mark Caljouw en Alida Chen mochten vandaag het spits afbijten in de halve finale mix. Ze moesten het opnemen tegen het Engelse koppel Sam Parsons/Chloe Birch. De eerste game ging gemakkelijk naar ons koppel en de tweede met 13 naar de Engelsen. Bij de wissel in de derde game hadden de Nederlanders weer een voorsprong 11-6. Ze lieten deze voorsprong niet meer lopen en wonnen met 21-16.

Justin Teeuwen moest hierna in de halve finale single aantreden tegen de als 2e geplaatste Duitser Lars Schanzler. Justin ging goed van start en won de eerste game met 21-19. In de tweede game keek hij al direct tegen een achterstand aan 11-4. De Duitser ging goed door en won de tweede game 21-8. In de derde game was het wederom de Duitser die het initiatief nam. Na een 11-7 voorsprong ging de Duisters door 16-8. Daarna ging Justin goed en geconcentreerd en beter spelen en het lukte hem om op 16-15 te komen. De Duitser pakte vervolgens weer 2 punten en stond weer goed voor 18-15. Het werd spannend maar uiteindelijk won de Duitser 21-19. Toch een mooie bronzen plak voor Justin!

Mark was de derde halve finale vandaag en trad aan tegen de Engelse Sam Parsons. Mark speelt een gedegen toernooi en je kunt eigenlijk nagenoeg altijd op hem rekenen. Hij begon een beetje twijfelend wellicht wat afgeleid doordat Justin op de andere baan aan het eind van de derde game nogal wat spanning gaf. Hij kwam toch met 11-9 voor. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij de Duitser ook nog een paar punten voor kwam te staan 17-15 maar mark piekte toch op het laatste moment als beste 21-19. Ook in de tweede game een gelijk opgaande strijd waarbij de Engelsman met 11-10 voor kwam te staan. Mark was uiteindelijk de betere speler en won met 21-16.

De finale van de mix werd gespeeld tegen de Duitsers Marvin Seidel en Linda Efler. Mark begon vermoeid aan deze wedstrijd. De Duitsers speelden een geconcentreerde 1e game en wonnen makkelijk 21-11. In de tweede game deed het Nederlandse koppel weer mee en stond nagenoeg de hele wedstrijd een aantal punten voor. De Duitsers kwamen echter op 19-19 langszij en scoorden zelfs 19-20. Het werd uiteindelijk 22-20 voor de Nederlanders dus een derde game! In de derde game bleven de Nederlanders in het begin het initiatief houden en kwamen mooi bij de wissel met 11-6 voor. Mark en Alida gingen goed door en wonnen verdiend goud 21-18.

Als laatste ging Mark de baan op voor zijn finale tegen de Duitser Lars Schanzler. Het was Mark zijn vierde partij vandaag en dat was te zien. De Duitser was oppermachtig en Mark zijn kon geen krachten meer opbrengen om het de Duitser nog moeilijk te maken. Mark verloor met 13-21 en 18-21. Toch naast de gouden medailles nu ook een bronzen voor hem.

De coaches Robbie Kneefel en Rune Massing kunnen terug kijken op een geslaagd toernooi. Met drie bronzen plakken, een zilveren en een gouden medaille voor de u17 ploeg.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!