Victor Europe

Halve finales op toptoernooi in Rodez (Frankrijk)

Halve finales op toptoernooi in Rodez (Frankrijk)

Op de eerste dag van het 2e Franse Open toernooi aangepast badminton in Rodez hebben Guus Maassen, Eddy Boerman, Jordy Brouwer von Gonzenbach en Willy Slieker hun wedstrijden in de poules gespeeld.

Bij de staanders werden in Guus en Eddy in het enkelspel beiden tweede in hun poule wat betekende dat zij verder gingen in het afvalsysteem en ook Jordy ging door bij de rollers. Willy kwam bij de rollers helaas niet verder dan het spelen in de poule.

In zijn poule verloor Eddy alleen van de sterk spelende jonge Duitser Tim Haller (14 en 10) die na andere winstpartijen uit zal komen in de finale.

Guus kwam in de kwartfinale de andere finalist tegen, Manoj Sarkar uit India, die hem met 9 en 11 versloeg.

Eddy speelde in de kwartfinale tegen Wandee Kamtam uit Thailand. Een hele mooie partij, met in de eerste game een voorsprong voor Eddy die hij helaas niet vast kon houden en met 21-19 alsnog verloor. Ook de tweede game was zeer spannend en ging geheel gelijk op en ook nu weer moest Eddy zich met 21-19 gewonnen geven. Ook nu aan het eind van de game en paar foutjes en dus werd deze wedstrijd helaas verloren. Gelukkig hield hij an het spelen van de wedstrijd een heel goed gevoel over, dat echter even later teniet werd gedaan omdat Wandee Kamtam aan het begin van de halve finale opgaf en niet verder kon spelen. Wellicht was de oorzaak dat alles was gegeven in de partij tegen Eddy.

Jordy verloor bij de rollers in zijn poule van de verrassend sterk spelende Engelsman Martin Rooke (17 en 18). Ook Rooke zal uit gaan komen in de finale. Een hele mooie spannende partij waarin Jordy heeft laten zien dat hij zeker nog verder zal kunnen groeien. Misschien wel zijn best gespeelde wedstrijd ooit. Maar als tweede dus toch door naar de kwartfinale. Vrij eenvoudig won Jordy deze kwartfinale van de Fransman Pascal Barillon (2 en 16).

In de halve finale moest hij het opnemen tegen de geroutineerde Gobi Ranganathan uit Engeland. De eerste game ging met 21-8 naar de Engelsman, maar in de tweede game kwam Jordy beter in zijn spel en met hele mooie slagen en slim uitgedachte acties wist hij deze game op zijn naam te brengen (21-17). Helaas lukte het hem niet om de derde game te vervolgen met het goede spel en door zijn ervaring ging de winst dan toch naar Gobi. Ook nu weer en partij waar Jordy tevreden op terug kan kijken.

Het dubbel wist het duo Jordy/Willy winnend af te sluiten tegen Prem Kumar (India) en Lodovic Roustan (Frankrijk) met de scores 21-11 en 21-5. Ook winst tegen Guillaume Legendre/Sébastien Martin (Fr). Na drie games was een plaats in de halve finale bereikt (21-19-16-21 en 21-13).

Eddy en Guus wonnen hun partij tegen Pascal Baron en Geoffrey Byzery (Frankrijk) met duidelijke cijfers (21-14 en 21-7) en daarna verloren daarna ze in drie games van Neeraj George Baby en Manoj Sarkar (India). De standen van deze partij waren 21-15, 21-23 en 21-11.

Deze uitslagen betekenen dat zowel Guus en Eddy als Jordy en Willy maandag uit zullen komen in de halve finales van het mannendubbel. Jordy en Willy spelen tegen het Franse koppel Pascal Barillon en Francois Nalborczyk en Guus en Eddy tegen het sterke en jonge Duitse koppel Max Altenkamp en Tim Haller.

Dit toernooi geldt als voorbereiding op de Europese Parabadminton kampioenschappen in juni in Dortmund. Nu al kan er worden gezegd dat dit toernooi hiervoor zeker geslaagd is. De spelers hebben soms zwaar onder druk gestaan en wisten zich goed staande te houden. Een hele goede ervaring en nu al wordt er uitgekeken naar de komende EK. Maar eerst nog de halve finales. Hopelijk kan het goede gevoel vast gehouden worden en kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

De Haagse badmintonner Mark Caljouw leverde vandaag puik werk af in de kwartfinale van de Orléans Masters 2019, een BWF…

22 maart 2019

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Met ingang van seizoen 2019-2020 is clubsponsor Robert Hoogland aangesteld als hoofdtrainer en coach van het Haagse BC Drop Shot.

22 maart 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 heeft Mark Caljouw de kwartfinales weten te bereiken. Het koppel Iris Tabeling / Nadia…

22 maart 2019

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

Badminton Nederland en het Regionale Trainingscentrum (RTC) Deurne hebben gezamenlijk besloten om na drie seizoenen het RTC niet…

22 maart 2019

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 organiseert BV Almere voor de 26ste keer haar Junior Master. Zaterdag en zondag worden er…

21 maart 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 zijn Mark Caljouw en het koppel Iris Tabeling / Nadia Fankhauser (Zwitserland) door naar de…

21 maart 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Vandaag start het hoofdtoernooi van de Orléans Masters 2019 dat nog tot en met zondag 24 maart wordt gespeeld. Het is een…

20 maart 2019

Het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf

Het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf

Badminton is een suffe sport en het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf, dus in die zin klopt het helemaal. Voordat we…

19 maart 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!