Halve finales op toptoernooi in Rodez (Frankrijk)

Halve finales op toptoernooi in Rodez (Frankrijk)

Op de eerste dag van het 2e Franse Open toernooi aangepast badminton in Rodez hebben Guus Maassen, Eddy Boerman, Jordy Brouwer von Gonzenbach en Willy Slieker hun wedstrijden in de poules gespeeld.

› alles over het Badminton Festival!

Bij de staanders werden in Guus en Eddy in het enkelspel beiden tweede in hun poule wat betekende dat zij verder gingen in het afvalsysteem en ook Jordy ging door bij de rollers. Willy kwam bij de rollers helaas niet verder dan het spelen in de poule.

In zijn poule verloor Eddy alleen van de sterk spelende jonge Duitser Tim Haller (14 en 10) die na andere winstpartijen uit zal komen in de finale.

Guus kwam in de kwartfinale de andere finalist tegen, Manoj Sarkar uit India, die hem met 9 en 11 versloeg.

Eddy speelde in de kwartfinale tegen Wandee Kamtam uit Thailand. Een hele mooie partij, met in de eerste game een voorsprong voor Eddy die hij helaas niet vast kon houden en met 21-19 alsnog verloor. Ook de tweede game was zeer spannend en ging geheel gelijk op en ook nu weer moest Eddy zich met 21-19 gewonnen geven. Ook nu aan het eind van de game en paar foutjes en dus werd deze wedstrijd helaas verloren. Gelukkig hield hij an het spelen van de wedstrijd een heel goed gevoel over, dat echter even later teniet werd gedaan omdat Wandee Kamtam aan het begin van de halve finale opgaf en niet verder kon spelen. Wellicht was de oorzaak dat alles was gegeven in de partij tegen Eddy.

Jordy verloor bij de rollers in zijn poule van de verrassend sterk spelende Engelsman Martin Rooke (17 en 18). Ook Rooke zal uit gaan komen in de finale. Een hele mooie spannende partij waarin Jordy heeft laten zien dat hij zeker nog verder zal kunnen groeien. Misschien wel zijn best gespeelde wedstrijd ooit. Maar als tweede dus toch door naar de kwartfinale. Vrij eenvoudig won Jordy deze kwartfinale van de Fransman Pascal Barillon (2 en 16).

In de halve finale moest hij het opnemen tegen de geroutineerde Gobi Ranganathan uit Engeland. De eerste game ging met 21-8 naar de Engelsman, maar in de tweede game kwam Jordy beter in zijn spel en met hele mooie slagen en slim uitgedachte acties wist hij deze game op zijn naam te brengen (21-17). Helaas lukte het hem niet om de derde game te vervolgen met het goede spel en door zijn ervaring ging de winst dan toch naar Gobi. Ook nu weer en partij waar Jordy tevreden op terug kan kijken.

Het dubbel wist het duo Jordy/Willy winnend af te sluiten tegen Prem Kumar (India) en Lodovic Roustan (Frankrijk) met de scores 21-11 en 21-5. Ook winst tegen Guillaume Legendre/Sébastien Martin (Fr). Na drie games was een plaats in de halve finale bereikt (21-19-16-21 en 21-13).

Eddy en Guus wonnen hun partij tegen Pascal Baron en Geoffrey Byzery (Frankrijk) met duidelijke cijfers (21-14 en 21-7) en daarna verloren daarna ze in drie games van Neeraj George Baby en Manoj Sarkar (India). De standen van deze partij waren 21-15, 21-23 en 21-11.

Deze uitslagen betekenen dat zowel Guus en Eddy als Jordy en Willy maandag uit zullen komen in de halve finales van het mannendubbel. Jordy en Willy spelen tegen het Franse koppel Pascal Barillon en Francois Nalborczyk en Guus en Eddy tegen het sterke en jonge Duitse koppel Max Altenkamp en Tim Haller.

Dit toernooi geldt als voorbereiding op de Europese Parabadminton kampioenschappen in juni in Dortmund. Nu al kan er worden gezegd dat dit toernooi hiervoor zeker geslaagd is. De spelers hebben soms zwaar onder druk gestaan en wisten zich goed staande te houden. Een hele goede ervaring en nu al wordt er uitgekeken naar de komende EK. Maar eerst nog de halve finales. Hopelijk kan het goede gevoel vast gehouden worden en kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!