Henna Zulfiqar en Ruud Nagel winnen Open BC Asterix toernooi in Rotterdam

Henna Zulfiqar en Ruud Nagel winnen Open BC Asterix toernooi in Rotterdam

Zaterdag 14 april jl. is in Sporthal Kralingen in Rotterdam het tweede Open Badminton Toernooi van badmintonclub Asterix gespeeld. Meer dan 160 deelnemers uit het hele land streden tussen 9:00 en 22:30 uur om de prijzen.

SportSport

Maak kennis met Luuk Vingerhoed!

Meer dan 180 partijen werden gespeeld om uiteindelijk in 15 onderdelen de winnaars te bepalen. Het toernooi is bijzonder succesvol, op tijd en blessurevrij verlopen. De toernooiorganisatie kijkt terug op een geslaagd evenement!

In de hoogste categorie was Henna Zulfiqar van BC Iduna het meest succesvol door in 2 onderdelen, vrouwensingle en vrouwendubbel, de eerste prijs te winnen. De vrouwendubbel won zij samen met Barbara Thuss van BC Asterix. Grote man bij de heren was Ruud Nagel van BCRS. Hij won de herensingle door in de halve finale eerst Albert van der Meer opzij te zetten en vervolgens in de finale Arjen Smith te verslaan. Ruud werd tevens samen met Cor Happee tweede in het mannendubbel, waarin zij verloren van Mark van Beek (BC Drop Shot) en Sander ter Haar (BC Asterix). Het gemengddubbel in de hoogste categorie werd gewonnen door Tak Wai Lam en Albert van der Meer van BC Asterix die in een spannende finale Ineke Lotgering (BC Delft) en Arnoud van Amersfoort (BC Asterix) versloegen.

De thuisspelende en organiserende club B.C. Asterix grossierde in alle klassen in eerste en tweede prijzen. De prijs voor best presterende (bezoekende) vereniging ging dit jaar naar BC Vijfsluizen. Met vijf spelers kaapten zij in categorie 8 bijna alle prijzen weg en zo keerden zij huiswaarts met een 3 kilo zware chocolade paashaas. Volgend jaar wordt het derde Open Asterix badmintontoernooi gespeeld op 13 april 2013.

Uitslagen

  • GD3 1 Tak Wai Lam+Albert van der Meer BC Asterix
  • VD3 1 Barbara Thuss+Henna Zulfiqar BC Asterix/BC Iduna
  • MD3 1 Mark van Beek+Sander ter Haar BC Drop Shot/BC Asterix
  • VE3 1 Henna Zulfiqar BC Iduna
  • ME3 1 Ruud Nagel BCRS

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!