Jordy Hilbink: 'Denmark here I come'

Jordy Hilbink: 'Denmark here I come'

Na veel gesprekken te hebben gehad met vertrouwde personen is het dan zover. Een nieuw hoofdstuk in mijn leven gaat eraan komen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Over een aantal maanden zal ik verhuizen naar Denemarken voor 1 jaar, om daar verder te werken aan mijn badminton carrière. Een lastige beslissing, maar wel de juiste voor mij, althans dat zal nog moeten blijken. Maar ik en mijn familie hebben er alle vertrouwen in.

Waarom ik voor deze verandering heb gekozen heeft een aantal redenen. Op Papendal zijn er de laatste 2 jaar veel mensen vertrokken en in dit geval waren dat allemaal singlespelers. Doordat er zoveel spelers zijn weggevallen, zijn er nog maar 3 heren singels over op Papendal, inclusief ikzelf. Je kan bij jezelf nagaan of dit een ideale omgeving is om jezelf te verbeteren.

Dan kom ik gelijk bij het volgende. Een aantal weken geleden heb ik een 'try out week' gehad in Copenhagen bij de academy van coach Michael Kjeldsen. Hier trainen ongeveer 12 singlespelers die allemaal sterker zijn dan mij. De trainingen die ik daar heb gehad waren allemaal van hoge kwaliteit, dit komt omdat iedereen daar zo professioneel bezig is met zijn sport.

Het beviel mij die week zo goed, dat ik ook al met een eredivisieclub heb onderhandeld, om volgend jaar competitie te gaan spelen daar. Er zijn nog gesprekken gaande, dus binnenkort zal ik hopelijk meer nieuws hierover vertellen. Dit betekent dus dat ik afscheid heb genomen van mijn huidige club in Duitsland. We zijn twee weken geleden als derde geëindigd in de competitie en dat is heel netjes voor een team dat gepromoveerd was van de derde, naar de tweede bundesliga.

Ontstaat er nu een breuk tussen mij en de bond?

Nee, na een aantal gesprekken te hebben gehad met de technisch directeur van BNL hebben we besloten dat ik 1 jaar lang keihard ga trainen in Denemarken en tussentijds steeds contact hou met de coaches op Papendal, om te evalueren hoe mijn voortgang is. Het is wel een feit dat ik geen uitzendingen naar buitenlandse toernooien meer krijg van de bond. Maar deze gevolgen waren te verwachten, als ik zou vertrekken van Papendal.

Aan deze grote verandering zit natuurlijk een prijskaartje of zeg maar gerust, een prijskaart. Omdat ik genoodzaakt ben vanaf nu alles zelf te gaan bekostigen zal ik binnenkort nog een aantal sponsoren verwelkomen op mijn website. Deze personen vinden mijn aanpak zo gedurfd en vinden het mooi om te zien dat iemand alles over heeft om zijn doel te bereiken dat ze hebben besloten om een steentje bij te dragen aan mijn weg naar de top. Zoals ik al zei komt daar binnenkort meer nieuws over.

Tot zover het breaking nieuws van deze vrijdag. En lieve mensen, wees niet bang, ik zal mijn ervaringen gewoon in het Nederlands blijven schrijven.

Gegroet Jordy

Hou de website van Jordy in de gaten voor meer nieuws!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!