SportSport

Kirsten van der Valk over haar Dutch International

Kirsten van der Valk over haar Dutch International

Van tevoren had ik erg veel zin in dit toernooi, maar ik had hier echt totaal geen verwachtingen. Met op het moment niet veel meer dan 3 trainingen in de week leek mij dat wel het meest reëel.

clubzoeker

Maak kennis met Meerte Loos!

Ik ben de baan opgegaan met het idee dat ik weer lekker mocht badmintonnen, en heb verder nergens aan gedacht, behalve "ik zie het wel".

De donderdagochtend heb ik voor het toernooi eerst nog een practicum examen op school gemaakt van 3 uur lang, dat was niet echt de perfecte voorbereiding. Hierdoor was ik wat vermoeid, maar juist omdat ik dan even goed wat anders kon doen ging het spelen op zich wel goed.

De eerste singel kwam ik zonder problemen door en was ik zelf een klein beetje verbaasd over hoe het ging. In de 2e singel was dat net zo, hier speelde ik zelfs nog ietsje beter. Een logisch gevolg van mijn lange dag was echter wel dat mijn lichaam wat vermoeider was, en dat bleek ook wel uit de kramp die opspeelde. Ik wist dat ik een kans maakte, maar toen de kramp opspeelde bij 8-8 in de tweede set nadat ik de eerste set al verloren had, zag het er niet zo goed voor mij uit. Ik zag de kansen langzaam minder worden, maar zolang het laatste punt nog niet gespeeld is blijft er een kleine kans, en gelukkig heb ik deze benut.

Na een aantal fysio-behandelingen op de baan wist ik nog net met 25-23 er de derde set uit te slepen, en na deze tweede set was mijn tegenstandster ook aardig vermoeid. De derde game maakte zij veel fouten en omdat ik mijn spel iets veranderde kon ik ondanks mijn kramp toch doorgaan en wist ik de wedstrijd uiteindelijk te winnen.

Lees de rest van Kirstens verslag op haar website.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!