SportSport

Lotte Jonathans beëindigt succesvolle topbadmintoncarrière

Lotte Jonathans beëindigt succesvolle topbadmintoncarrière

Door het verlies in de derde ronde van het vrouwendubbel tijdens de Europese kampioenschappen in Karlskrona (Zwe) en het niet kwalificeren voor de Olympische Spelen van Londen is er een einde gekomen aan de lange en succesvolle carrière van badmintonspeelster Lotte Jonathans.

SportSport

Maak kennis met Gino Monopoli!

Jonathans (34) heeft zich in de afgelopen periode samen met Paulien van Dooremalen proberen te kwalificeren voor Londen. Het hadden, na Sydney (2000) en Athene (2004), haar derde Olympische Spelen moeten worden.

Jonathans: "Een aantal jaren geleden heb ik besloten om nog een keer alles op alles te zetten. Met maar één doel; de Olympische Spelen van Londen. Nu ik dat doel niet gehaald heb, is het tijd om te stoppen. Ik ben teleurgesteld dat we ons harde werken niet hebben kunnen omzetten in wedstrijdresultaten. We hebben goede prestaties neergezet, maar die zijn alleen niet goed genoeg geweest om de Spelen te halen. Maar ik ben trots omdat we het geprobeerd hebben."

De carrière van Lotte Jonathans begint in 1987 als ze op tienjarige leeftijd wordt geselecteerd voor de nationale jeugdselectie. Vanaf haar achttiende legt ze zich volledig toe op het badminton en dat resulteert onder meer in kwalificatie voor de Olympische Spelen van Sydney. Samen met Nicole van Hooren wordt ze 5e in het vrouwendubbel. Een prestatie die ze vier jaar later samen met Mia Audina in Athene weet te evenaren. Ook kwalificeert zij zich in het gemengddubbel waar ze samen met Chris Bruil op de 9e plaats eindigt.

Hoogtepunt in de carrière van Jonathans is een gouden medaille tijdens de Europese kampioenschappen van 2004 (samen met Mia Audina.) In 2006 wordt ze met de Nederlandse vrouwenploeg opnieuw Europees teamkampioen.

Jonathans wordt meer dan tien keer Nederlands kampioen, zowel in het vrouwendubbel als in het gemengddubbel. In 2005 wint ze samen met Mia Audina de Dutch Open. Daarnaast wint ze onder meer de Open Franse-, Duitse- en Spaanse kampioenschappen en speelt ze tal van finales. Met haar club BC Amersfoort wordt ze meerdere keren landskampioen.

Jonathans: "Terugkijkend kan ik zeggen dat ik mij altijd voor 100% heb ingezet. Ik heb een lange, succesvolle en ook mooie carrière gehad. De laatste maanden waren zwaar. Ik ga nu een paar weken rustig aan doen. Lichaam en geest zijn op. Daarna ga ik afbouwen zoals dat hoort na zoveel jaren topsport."

Waarnemend voorzitter Clemens Wortel: "Bij deze wil ik Lotte bedanken voor al haar inzet en voor alles wat zij voor de badmintonsport heeft gedaan en heeft betekent. Ik denk dat zij zeker kan terugkijken op een fantastische carrière en ik wil haar alvast heel veel succes wensen bij het vervolgen van haar leven na de sport. Lotte kennende, zullen we zeker van haar gaan horen!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!