Marcel Smouter gaat verder met zijn carrière in Brazilië

Marcel Smouter gaat verder met zijn carrière in Brazilië
Moederdag 2019

Deze week iedereen op de hoogte gesteld over mijn toekomst die in de laatste maanden in een stroomversnelling is gegaan. Maar laten we bij het begin beginnen.

› alles over het Badminton Festival!

Over Guatemala en de her classificaties, hoef ik weinig meer te vertellen. Dat heeft Ilse heel goed verwoord, en ik hoop voor haar dat het positief gaat uitpakken. Ik heb Ilse zien komen bij BC Arcade en samen met Roy Calbo vele trainingsuren verricht, om uiteindelijk alle titels te willen pakken.

Helaas is de wereldtitel niet gelukt, maar we zijn een goede tweede geworden. Mijn dank gaat ook uit naar Roy Calbo die vele uren tijd in ons gestoken heeft, ook Ron Daniëls heeft ons scherp kunnen zetten door ons in zijn eigen tijd trainingen te kunnen verzorgen waardoor Ilse en ik als enige van de wereld, een systeem hebben ontwikkeld dat uniek is. Buitenlandse coaches zijn hiervan onder de indruk, dat ze het ook willen gaan toepassen. Ze zullen dan bij Ron, Ilse of mij moeten aankloppen.

Mijn brons in de enkel op het WK was voor mij het hoogst haalbare, ondanks dat ik door vele kansloos gegeven werd heb ik deze toch weten te behalen. Elke avond had ik contact met Ron Daniëls over de chat, die op dat moment in Vietnam zat, hoe ik de specifieke spelers aan moest pakken, tegen Daniel Chan, China resulteerde dat in de kwartfinale in een prachtige overwinning, waardoor brons zeker was. Ron jij ook bedankt, en we houden contact in Brasil. Mijn bronzen plak, in de herendubbel, was ook mooi al zat er meer in. Onze bondscoach was er niet bij en heb het alleen moeten doen, die had andere dingen te doen!

Tijdens het WK ben ik geblesseerd geraakt (BNL nog bedankt voor jullie sympathie?), waardoor mijn besluit vast stond om te stoppen met het aangepast badminton, en mij verder toe te leggen op het coachen/trainen in Nederland van het AB. Ik heb vele goede bondscoaches en trainers mee gemaakt, Ben Massing, Frans Rademakers, Hans Oudijk, Roy Calbo en Ron Daniëls. En een mix van deze toptrainers, en de ervaring die ik heb internationaal, ook op basis van roltechniek, is het een totaalpakket geworden.

Ik heb een lang gesprek gehad met Ted van de Meer, in december van het vorig jaar, en gaf ook aan dat hoe het nu ging we niet veel spelers meer over zouden houden (lees nu op toernooi.nl, 30 ingeschreven spelers voor het NK), en heb mijn idee naar voren gebracht. Samen hadden we een route uitgestippeld die voor de bond, het AB, en mij het mooiste was. Januari zou ik verder wat horen, ik moest mijn SL3 gaan halen, wat de bond zou vergoeden. En ik heb nooit meer wat gehoord. SL3 diploma, voor het AB vind ik zelf teveel om te halen als je alleen wilt concentreren op het AB, dat zou voor deze tak ingekort moeten worden, omdat het een geheel andere toepassing is en niet gebaseerd is op rol en slag techniek.

Brazilie had mij gevraagd of ik daar de trainingen wilde verzorgen (hoezo diploma, die heb jij met je ervaring niet nodig), en mijn privéomstandigheden waren ook van dien aard, dat ik twee weken de sfeer daar geproefd heb, en besloten heb om mij daar te vestigen. Alles wat ik zelf gedaan heb qua sport om mijn doel te bereiken is daar aanwezig. Van krachttrainingen tot aan conditietrainingen aan toe, een uitdaging!

Een universiteit in Brazilie heeft mij onder hun hoede genomen, om mijn verdere lichamelijke problemen die ik heb na Guatemala proberen op te lossen, en na een paar behandelingen gaat het al zeker 20 procent beter, waardoor ik mij nu afvraag, of ik misschien ook nog een paar jaar wedstrijden ga spelen, na classificatie, zou ik misschien wel weer op topniveau kunnen komen, voor Nederland... misschien.

Adeus Holanda, desejamos-lhe bem

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!