badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Piet Ridder: 'De Bond staat er goed voor!' - Wikipedia
© Wikipedia + Beyoncé komt voor €40.000 echt niet naar Nederland. Yonex Japan blijkbaar ook niet.

Piet Ridder: 'De Bond staat er goed voor!'

Piet Ridder: 'De Bond staat er goed voor!' - Wikipedia
© Wikipedia + Beyoncé komt voor €40.000 echt niet naar Nederland. Yonex Japan blijkbaar ook niet.

Dat waren dan de laatste woorden van Ted van der Meer als bondsvoorzitter. Dat is vaak ook mijn gevoel over mijn privéleven, als ik bijvoorbeeld net op vakantie geweest ben.

Het is prima geweest en heeft ook niet zoveel gekost. Helaas komen daarna nog wat rekeningafschriften binnen van dingen die we allemaal gekocht hebben of van restaurants waar we weer eens uitgebreid gegeten hebben. Na een paar weken kom ik er dan achter dat de vakantie eigenlijk toch niet zo goedkoop geweest is en dan opeens herinner ik me ook nog die paar dagen dat het geregend heeft.

Hoe goed staat de Bond er nu eigenlijk voor? Dat kun je alleen maar bepalen als je de financiële cijfers onder ogen ziet. Hoe zit het nu bijvoorbeeld met dat nieuwe Badminton Nederland magazine, is de Bond nu met een uitgever een contract aangegaan of was dat eenmalig? De tweede vraag is natuurlijk wat dat eerste exemplaar gekost heeft en hoeveel leden dat nu eigenlijk extra opgebracht heeft. Dan hebben we een oud technisch directeur, die een pluche baan gekregen heeft en tot dusver zijn eigen tijd in mag vullen. Wie betaalt nu dat salaris? Is dat VWS, komt dat uit een andere subsidiepot of drukt het 100% op de begroting van Badminton Nederland?

Hoe staat het met het bondsbureau, volgens mij is daar toch een klein bezempje doorheen gegaan. Hoeveel vrijwilligers doen nu onbetaald het werk, of treffen we nu in Nieuwegein een situatie aan dat een heleboel dingen niet meer belangrijk zijn en gewoon niet meer gedaan worden?

Dan de onderhandelingen met Yonex, is Ted of Martijn nu in Japan geweest om het contract meer naar Europese normen bij te stellen of zijn er helemaal GEEN onderhandelingen met Yonex geweest en hebben we alleen maar de boetes betaald die in het contract staan?! Het succes van der Meer, dat de 'niet' Yonexspelers toch op een EK verschenen zijn, moet misschien toch wel ietsjes gerelativeerd worden. Immers met uitgeven van geld had je bijvoorbeeld op het EK misschien ook een mooi optreden van Beyoncé kunnen bewerkstellingen, dan had je de tribunes wel vol gekregen.

Na 9 maanden bestuur onder leiding van Ted van der Meer wil iedereen denk ik wel eens begrijpen hoe wij nu organisatorisch en financieel als Badminton Nederland er voorstaan! Met alleen een uitspraak dat de Bond er goed voor staat, geeft me niet het warme gevoel dat dit echt ook zo is!

geplaatst door

verkregen via Piet Ridder

vorig artikel

Veel Nederlanders door in Wateringen

6 jaar geleden

volgend artikel

BC Amersfoort spelers naar hoofdtoernooi in Wateringen

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 56 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws