badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Robin Tabeling stapt over naar BC Amersfoort

BC Amersfoort heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Robin Tabeling. Robin maakt deel uit van de Nederlandse jeugdselectie U-19 en is een veelbelovende dubbelspeler, welke zowel de mannendubbel als de mix beheerst.

 

Robin Tabeling zal de vele jaren in de hoofdmacht van BC Amersfoort spelende Joéli Residay gaan vervangen. Joéli gaat het wat rustiger aan doen.

De 17-jarige Robin Tabeling gaat met pijn in zijn hart de club van Zijderveld verlaten, waar hij vanaf zijn 5e jaar gespeeld heeft. Robin is toe aan een nieuwe uitdaging in de competitie en wilde graag volgend jaar bij een club spelen die zou gaan voor het spelen van de play-offs, hetgeen bij van Zijderveld mogelijk niet haalbaar zal zijn. De onderhandelingen zijn gegaan in goed overleg met zijn oude club. Rob van Zijderveld: "Ik zal het ontzettend jammer vinden als Robin onze club gaat verlaten. Ik heb er alle begrip voor."

Robin heeft onlangs de mix, samen met Gayle Mahulette, gewonnen in het sterke 6 Nations toernooi U-19 en is in 2012 runner up mannendubbel bij het NK. Verder is Robin 4 voudig Nederlands Jeugdkampioen. (1x single en 3x mannendubbel)

De BC Amersfoort selectie bestaat nu voor het seizoen 2012-2013 uit de volgende spelers:

  • Mannen: Jelle Maas, Nick Fransman, Robin Tabeling en Vincent de Vries
  • Vrouwen: Gayle Mahulette, Maartje Verheul, Eefje Muskens en Kirsten van der Valk
  • Trainer/Coach: Fred van Wankum

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Yao Jie en Lotte-Paulien naar eindzege

7 jaar geleden

volgend artikel

Kirsten van der Valk over haar Dutch International

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws