Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Van de Burgwal en Boerman pakken elk drie titels bij NK Aangepast Badminton

Niet geheel onverwacht waren wereldkampioene Ilse van de Burgwal en de in drie onderdelen als eerste geplaatste Eddy Boerman de succesvolste deelnemers aan het NK Aangepast Badminton in Drachten.

Van de Burgwal pakte de titel in het enkelspelvoor rollers zonder in de problemen te komen, en was ook in het VD voor rollers (met Inge Bakker) en het GD voor rollers (met Marcel Smouter) duidelijk sterker dan de concurrentie. Boerman deed ook wat van hem werd verwacht en kende alleen in de eerste game van de laatste GD voor staanders wat moeizame fasen. Naast het ME was hij ook de sterkste in de MD (met Guus Maessen) en het GD (met Carmen van Kester).

Thrillers

Twee onderdelen verdienen speciale aandacht. Bij de mannenenkel voor rollers in de A-klasse was de strijd na zaterdag nog volledig open. Uiteindelijk was de winst voor Willy Weijers, die Rowan van der Krogt op gamesaldo net voorbleef. Bij de rollers in de B-klasse draaide het op een thriller in de allerlaatste partij uit. John Besseling was uiteindelijk met 25-23 in de derde game een fractie beter dan Ronald Stapelbroek.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws