badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Veel 'Nederlandse' kwartfinales in Wateringen

Vandaag was de eerste dag van het hoofdtoernooi tijdens de Yonex Dutch International. Er werden diverse kwartfinales behaald. Een overzicht.

 

In het mannenenkelspel hebben Eric Pang (1) en Dicky Palyama (4) volgens verwachting de laatste acht bereikt. Morgen speelt Pang tegen de Indiër Anand Pawar. Palyama staat tegenover Raul Must (8) uit Estland.

Vrouwenenkelspel

Yao Jie is als eerste geplaatst. Ze voldeed voorlopig aan de verwachtingen maar ze had wel veel moeite met Nicole Schaller uit Oostenrijk: 21-19 16-21 21-16. Morgenochtend in de kwartfinale is een andere Oostenrijkse, Simone Prutsch (8), haar opponente.

Mannendubbelspel

Drie NL-dubbels vinden we terug bij de laatste acht: Dennis van Daalen de Jel/Rikkert Suijkerland, Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux, Hans van Os/Ralph Starren.

Verrassenderwijs zien we het als tweede geplaatste koppel Ruud Bosch/Koen Ridder niet meer terug. Tegen hun Maleisische tegenstanders Nelson Wei Keat Heg/Ee Yi Teo hadden ze in de tweede game bij 20-19 een matchpoint. Dat werd echter niet benut en uiteindelijk beten ze in het zand met 21-14, 21-23 en 19-21.

Vrouwendubbelspel

Dit is voorlopig één groot Nederlands feest met maar liefst vijf dubbels in de kwartfinales: Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen (1), Iris Tabeling/Selena Piek (3), Gayle Mahulette/Myke Halkema, Eefje Muskens/Thamar Peters en Ginny Severien/Maartje Verheul.

Er zijn morgen twee 'Nederlandse' kwartfinales: Lotte/Paulien - Eefje/Thamar, Gayle/Myke - Ginny/Maartje. Met dus de zekerheid dat de Nederlandse vertegenwoordiging morgenmiddag in ieder twee koppels in de halve finales heeft.

Gemengddubbelspel

Hier ontbreken de bekende Nederlandse topdubbels. In de strijd zijn nog wel de jeugdige koppels Kirsten van der Valk/Erik Meijs en Soraya de Visch Eijbergen/Jim Middelburg.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.toernooi.nl. Het is evenement is via de livescore ook te volgen.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws