badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Volkskrant: Badmintonster Jonathans hoopt op olympisch 'happy end'

Drie jaar geleden besloot Lotte Jonathans nog een keer alles op alles te zetten om voor de derde maal de Olympische Spelen te halen. De badmintonster, moeder van twee zoons, wil met haar partner Paulien van Dooremalen in Londen schitteren.

Volkskrant: Badmintonster Jonathans hoopt op olympisch 'happy end' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Volkskrant: Badmintonster Jonathans hoopt op olympisch 'happy end' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Maar de twee hebben deze week in het Zweedse Karlskrona nog een goed resultaat bij de Europese titelstrijd nodig om de missie te doen slagen. 'Ik besef heel goed, dat het kan mislukken. Maar ook dan zal het voelen als een goede afsluiting van mijn loopbaan, want daarvoor is dit traject te mooi geweest. Ik ben er hoe dan ook trots op, maar natuurlijk hoop ik op een happy end.'

Jonathans en Van Dooremalen moeten begin mei bij de eerste zestien op de geschoonde wereldranglijst staan om naar de Spelen te mogen. Toen ze samen aan de Road to London begonnen leek het een haalbare opgave. De twee reisden de hele wereld over om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

'Maar we staan er op dit moment als 27e slechter voor dan gehoopt. Het is ook moeilijk om uit te rekenen wat we nu bij de EK precies voor resultaat moeten halen, want we zijn ook afhankelijk van de concurrenten. Maar we moeten gewoon alles geven.'

Lees het hele artikel op Volkskrant.nl.

geplaatst door

verkregen via Volkskrant

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws