clubzoeker

Website Beroepssporters.nl gelanceerd

Website Beroepssporters.nl gelanceerd

De Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS), NL Sporter en NOC*NSF hebben de website Beroepssporters.nl gelanceerd. Beroepssporters.nl richt zich op sporters die inkomen ontvangen uit hun sportbeoefening en op werkgevers in de sport.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op de site is informatie over onderwerpen als inkomen, loopbaan- en opleidingsaanbod, voorbeeldcontracten, specifieke verzekeringen en pensioen gebundeld. Bij de uitwerking van Beroepssporters.nl hebben de WOS, NL Sporter en NOC*NSF via intermediair Sport & Zaken ondersteuning gekregen van BMC Advies & Management. Met de lancering van Beroepssporters.nl zetten de partijen een nieuwe stap voorwaarts in de professionalisering van de arbeidspositie van beroepssporters in Nederland.

De website Beroepssporters.nl is een initiatief van de Werkgevers in de Sport, NL Sporter, NOC*NSF, een vertegenwoordiging vanuit de sportbonden, Atletencommissie NOC*NSF en vakcentrale FNV. Deze partijen vormen samen de Overleggroep Arbeidsverhoudingen Beroepssporters (OAB), een overlegplatform dat zich onder voorzitterschap van Sjef van Gennip (voorzitter van de WOS) hard maakt voor de verdere professionalisering van de arbeidsverhoudingen van de beroepssporters in Nederland. Naast de website Beroepssporters.nl werken de partijen ook aan de ontwikkeling van pensioenvoorzieningen voor beroepssporters, een arbeidsongeschiktheid- en ongevallenverzekering voor beroepssporters en andere socialezekerheidsaspecten.

Belangrijke functie

De partijen zien een belangrijke functie weggelegd voor Beroepssporters.nl in de kennisoverdracht en kennisontwikkeling. De site zal zich de komende tijd blijven ontwikkelen en er zal meer kennis verzameld en gedeeld gaan worden. Ook is Beroepssporters.nl sterk gelieerd aan Sportwerkgever.nl. Via de homepage van beide sites kunt u gemakkelijk op de andere site komen.

NL Sporter

NL Sporter-directeur Adam Bakker is content met de nieuwe website: "Topsport is een volwaardig beroep en daar hoort een werkklimaat bij waarin het voor topsporters aantrekkelijk is en blijft om te sporten. De website Beroepssporters.nl is een belangrijke stap in de professionalisering van de arbeidspositie van beroepssporters. Met Beroepssporters.nl is een platform gecreëerd waarmee gewerkt kan worden aan de bewustwording bij sporters en de kennis over arbeidsvoorwaardelijke aspecten wordt vergroot. Doordat er op Beroepssporters.nl veel links en doorverwijzingen zijn opgenomen naar relevante partijen en voorzieningen, heeft Beroepssporters.nl tegelijkertijd ook een netwerkfunctie gekregen."

Werkgevers in de Sport

René van den Burg, directeur van de Werkgevers in de Sport (WOS), vervolgt: "Veel informatie over inkomen, pensioen, verzekeringen, loopbaan- en opleidingsaanbod was fragmentarisch en versnipperd beschikbaar. De afgelopen maanden hebben we alles proberen te bundelen. Dat leverde een enorme hoeveelheid informatie op. Via Beroepssporters.nl hebben we nu een eerstelijnsinformatievoorziening gecreëerd voor werkgevers in de sport en beroepssporters. De website verschaft kennis die beide doelgroepen ondersteunt bij de invulling van hun verantwoordelijkheden op het gebied van arbeidsvoorwaarden. De site is een mooie eerste stap, een fundament waarop de komende jaren verder gebouwd kan worden."

NOC*NSF

Ter verbetering van de arbeidsverhoudingen van beroepssporters in Nederland werken partijen in de OAB aan een ontwikkelagenda voor de komende jaren. Jeroen Bijl, manager topsport bij NOC*NSF: "De ontwikkelagenda zal aansluiten bij de Sportagenda 2016 van NOC*NSF en de sportbonden. Met deze ontwikkelingen maken we goede stappen richting een professioneel topsportklimaat in Nederland, waar topsport als volwaardig vak centraal staat."

Klik hier om de nieuwe website te bezoeken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!