Who's next?

Who's next?

Het is weer bijna zover… het Nederlands Kampioenschap aangepast badminton. De kampioenschappen vinden 21 en 22 april in Drachten plaats. Een evenement waar aangepast badmintonners naartoe leven. Tijdens het toernooi wordt, dit jaar voor de tweede keer, de Carol de Meijer Trofee uitgereikt.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Carol de Meijer Trofee wordt uitgereikt aan de beste van verliezer van het kampioenschap. Degene die buiten de top drie in alle onderdelen is gevallen, maar van zijn tegenstanders de meeste punten heeft afgesnoept. De trofee is uiteraard genoemd naar meervoudig Wereldkampioene aangepast badminton Carol de Meijer. Deze talentvolle speelster is helaas op veel te jonge leeftijd overleden. De Trofee is een eerbetoon aan Carol de Meijer. Zij is een voorbeeld voor vele aangepast badmintonners. Vorig jaar won Jordy Brouwer von Gonzenbach de trofee. Tijd om hem aan de tand te voelen over zijn badmintoncarrière en badmintontoekomst.

Oud-winnaar

Jordy Brouwer von Gonzenbach startte op vijftien jarige leeftijd met rolstoelbadminton. Hij trainde toen mee met zware wedstrijdtrainingen van twee voormalig Nederlands kampioenen. Jordy had toen niet de ambitie om op dit niveau mee te komen. "Zonde natuurlijk", vindt Jordy nu, "want op vierentwintig jarige leeftijd begon het toch weer te kriebelen. Ik verving mijn moeder een keer tijdens een clubtoernooitje en dit haalde mij over om weer te gaan badmintonnen. Daarom ben ik daarna weer begonnen met aangepast badminton bij TTV Irene in Tilburg. Sindsdien ben ik mee gaan doen met de toernooien in het aangepast badminton circuit om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Nu speel ik bij BC De Bever in Rijen, daarnaast maak ik sinds een jaar deel uit van de Nederlandse selectie."

Classificatie

Jordy heeft net een aantal spannende dagen achter de rug. Hij heeft meegedaan aan de French open. Voorafgaand aan dit toernooi werd Jordy geclassificeerd op basis van de nieuwe regels. De grote vraag was of hij door deze strenge classificatie heen zou komen. Gelukkig is dit goed afgelopen en dit heeft als gevolg dat hij ook de Europese Kampioenschappen mag spelen. "Ik heb heel blij dat ik naar het EK mag", vertelt Jordy enthousiast. "Het is een grote eer. Ik heb niet het gevoel dat ik eraan toe ben. Voor mijn gevoel presteer ik in de competitie nog niet goed genoeg en heb ik nog een lange weg te gaan. Ik heb het idee dat ik mijn deelname te danken heb aan de wijziging in de classificatieregels. Ik vind het daardoor ook zonde voor de andere selectiespelers bij wie deze kans hun neus voorbij gaat. Dat neemt niet weg dat ik alles ga geven wat ik heb en mijn uiterste best zal doen om prijzen binnen te slepen." De French open was daarvoor een zeer goede voorbereiding. Jordy bereikte daar, afgelopen weekend, de halve finale in de mannen rol single. Daarnaast behaalde hij, samen met zijn clubgenoot Willy Slieker, het zilver in de mannen dubbel rol.

Opvolger

Tijdens het NK zal Jordy de wisseltrofee aan zijn opvolger moeten afstaan. Jordy is het afgelopen jaar gegroeid en heeft prijzen binnengesleept tijdens de toernooien in het aangepast badminton circuit. Jordy kijkt dan ook uit naar het komend NK, waar hij goed hoopt te presteren. "Ik denk wel dat ik sinds het vorige NK gegroeid ben. Ik merk dat ik rustiger ben op de baan, dat mijn rackettechniek verbeterd is. Daarnaast heb ik een nieuwe rolstoel, waarbij ik ook wel bemerk dat ik hier veel voordeel uit haal. Het blijft natuurlijk de vraag of ik dan dit jaar wel in de prijzen zal vallen. Ik verwacht namelijk niet dat ik de enige ben die in dit jaar gegroeid is. Maar dat maakt het NK ook wel spannend." Over een kleine twee weken zullen we weten of Jordy in de prijzen is gevallen en wie zijn opvolger is.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!