badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Duinwijck wint ook tweede wedstrijd

Zoals verwacht bleek UKS HubajBialystok een taaie tegenstander. Duinwijck beleefde een lastige middag in Pecs (Hongarije) tijdens de tweede ronde van de Europa Cup.

 

De titelhouder wist dat de spelers uit Polen van een ander kaliber waren de Luxemburgers, die de Haarlemmerse shuttelaars in de eerste ronde ontmoetten.

Coaches Ridder en Van Tubbergen Lotgering hadden dezelfde opstelling neergezet. Het gemengddubbelspel was een spannende aangelegenheid, waarin Jorrit de Ruiter en Eva Krab aanvankelijk moeite hadden het spel van de tegenstanders te doorgronden, waardoor de eerste game verloren werd. Daarna werd snel orde op zaken gesteld door zowel de tweede als derde game te winnen. Koen Ridder, inmiddels op de werelranglijst in het enkelspel afgezakt naar een plaats ergens tussen de 600 beste spelers van de wereld, speelde zijn eerste serieuze enkelspel sinds zeker anderhalf jaar. Adrian Dziolko startte in zeer hoog tempo, maar het was Ridder die de rallies won. Bij een voorsprong in de eerste game, haalde de 27 jarige Haarlemmer het tempo een beetje uit de partij, maar bracht daardoor Dziolko in stelling. De Pool won de eerste game met 21-18. In de tweede game ging de strijd gelijk op, maar toch was het Dziolko die de partij met 21-19 naar zich toetrok.

Vervolgens begon Duinwijck aan een tussensprint. Het eerste vrouwenenkelspel, het mannendubbelspel en het vrouwendubbelspel werden gewonnen, waardoor er een onoverbrugbare 4-1 voorsprong op de borden stond. Daarmee heeft Duinwijck zich verzekerd van een kwartfinaleplaats, waarin de tegenstander nog niet bekend is. Duinwijck rond de zegereeks goed af, want ook Jerry Natenstedt en Marije Bloem wisten hun enkelspel na een driegamer om te zetten in winst.

Uitslagen

  • GD De Ruiter / Krab – Szymoniak / Jarocka 118-21 21-8 21-14
  • ME1 Ridder – Dziolko 18-21 19-21
  • VE1 Stapusaityte – Janowska 21-5 21-11
  • MD Ridder / De Ruiter – Dziolko Szymoniak 21-18 21-15
  • VD Krab/Stapusaityte – Jarocka/Piotrowska 21-4 21-15
  • ME2 Natenstedt – Dubowski 19-21 21-13 21-15
  • VE2 Bloem – Piotrowska 16-21 21-12 21-18

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws