badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Veendam

Om half twee, een half uur later dan gepland begonnen de vrouwenenkel finales op het badminton Master toernooi bij SV Meteoor in Veendam.

Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Veendam - SV Meteoor
© SV Meteoor
Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Veendam - SV Meteoor
© SV Meteoor +

 

Een groot aantal spelers die in meerdere onderdelen de halve finale hadden bereikt zorgden voor iets vertraging maar ook hele mooie badmintonwedstrijden. 663 wedstrijden verspreid over het gehele weekend, gespeeld door 353 deelnemers.

In het vrouwenenkel won Gayle Mahulette (BC Amersfoort) redelijk eenvoudig de eerste game (21-15). De als eerste geplaatste Monique Broeke (The Flying Shuttle) gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist de spannende tweede game naar zich toe te trekken (17-21). De derde game was ook spannend en ging met 21-19 weer naar Gayle.

Bij de mannen een vefrassende finale doordat de 4e geplaatste Stephan Branderhorst (BV Almere) in de halve finale de als eerste geplaatste Léon Nottelman (Roosterse BC) versloeg. Nick Fransman (BC Amersfoort) deed onderin het schema wel wat van hem verwacht werd en versloeg in zijn halve finale Hans van Os (BV Slotermeer). De mannenkel finale werd een wedstrijd met veel spectaculaire rally's maar Nick bleek toch te sterk voor Stephan en verloor eigenlijk geen moment de controle over de wedstrijd (21-9, 21-17).

De gemengddubbel tussen Nottelman/Broeke en Natenstedt/Verheul was spannend maar beide games gingen nipt (23-25/19-21) naar Jerry Natenstedt (Duinwijck) en Maartje Verheul (BC Amersfoort) waardoor een climax in de vorm van een derde game uitbleef.

De damesdubbel werd eenvoudig gewonnen door Ginny Severien (BC DKC) en Maartje Verheul. Monique Broeke en Gayle Mahulette kwamen er met 21-12 en 21-7 eigenlijk niet aan te pas.

De mannendubbel in de Masterklasse was de allerlaatste wedstrijd op de baan en deze drie games waren een waardige afsluiter van het toernooi. De eerste game werd gewonnen door Jerry Natenstedt en Bart Gerrits (Duinwijck), de tweede door Hans van Os en Ralph Starren (BV Slotermeer). Tijdens de derde game gingen de koppels tot de wissel gelijk op. De tweede helft liepen Van Os/Starren langzaam maar zeker uit om uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 21-13.

Een mooi einde aan een goed verlopen toernooi. De zaterdag geheel binnen geplande tijd verlopen, weinig afzeggingen, geen serieuze blessures en ook in de andere klassen veel spannende wedstrijden. Ook van de thuisclub SV Meteoor goede resultaten maar die resulteerden dit jaar 'slechts' in podium plaatsen voor 2 spelers. Wilfred Brontsema en Reitse Terpstra verloren de zeer spannende mannendubbelfinale in de cat. 8 in drie games en werden daarvoor (naast natuurlijk de 2e prijs) beloond met het door sponsor Victor beschikbaar gestelde Most Valueable Player pakket.

geplaatst door

verkregen via SV Meteoor

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Erik Meijs verlengt spelerscontract bij Duinwijck

7 jaar geleden

volgend artikel

Oosterberg BV heeft het beste badmintonteam

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws