SportSport

Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Veendam

Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Veendam

Om half twee, een half uur later dan gepland begonnen de vrouwenenkel finales op het badminton Master toernooi bij SV Meteoor in Veendam.

clubzoeker

Maak kennis met Andy Buijk!

Een groot aantal spelers die in meerdere onderdelen de halve finale hadden bereikt zorgden voor iets vertraging maar ook hele mooie badmintonwedstrijden. 663 wedstrijden verspreid over het gehele weekend, gespeeld door 353 deelnemers.

In het vrouwenenkel won Gayle Mahulette (BC Amersfoort) redelijk eenvoudig de eerste game (21-15). De als eerste geplaatste Monique Broeke (The Flying Shuttle) gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist de spannende tweede game naar zich toe te trekken (17-21). De derde game was ook spannend en ging met 21-19 weer naar Gayle.

Bij de mannen een vefrassende finale doordat de 4e geplaatste Stephan Branderhorst (BV Almere) in de halve finale de als eerste geplaatste Léon Nottelman (Roosterse BC) versloeg. Nick Fransman (BC Amersfoort) deed onderin het schema wel wat van hem verwacht werd en versloeg in zijn halve finale Hans van Os (BV Slotermeer). De mannenkel finale werd een wedstrijd met veel spectaculaire rally's maar Nick bleek toch te sterk voor Stephan en verloor eigenlijk geen moment de controle over de wedstrijd (21-9, 21-17).

De gemengddubbel tussen Nottelman/Broeke en Natenstedt/Verheul was spannend maar beide games gingen nipt (23-25/19-21) naar Jerry Natenstedt (Duinwijck) en Maartje Verheul (BC Amersfoort) waardoor een climax in de vorm van een derde game uitbleef.

De damesdubbel werd eenvoudig gewonnen door Ginny Severien (BC DKC) en Maartje Verheul. Monique Broeke en Gayle Mahulette kwamen er met 21-12 en 21-7 eigenlijk niet aan te pas.

De mannendubbel in de Masterklasse was de allerlaatste wedstrijd op de baan en deze drie games waren een waardige afsluiter van het toernooi. De eerste game werd gewonnen door Jerry Natenstedt en Bart Gerrits (Duinwijck), de tweede door Hans van Os en Ralph Starren (BV Slotermeer). Tijdens de derde game gingen de koppels tot de wissel gelijk op. De tweede helft liepen Van Os/Starren langzaam maar zeker uit om uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 21-13.

Een mooi einde aan een goed verlopen toernooi. De zaterdag geheel binnen geplande tijd verlopen, weinig afzeggingen, geen serieuze blessures en ook in de andere klassen veel spannende wedstrijden. Ook van de thuisclub SV Meteoor goede resultaten maar die resulteerden dit jaar 'slechts' in podium plaatsen voor 2 spelers. Wilfred Brontsema en Reitse Terpstra verloren de zeer spannende mannendubbelfinale in de cat. 8 in drie games en werden daarvoor (naast natuurlijk de 2e prijs) beloond met het door sponsor Victor beschikbaar gestelde Most Valueable Player pakket.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!