Henk Staats: Is er wel een getekend contract tussen Soraya de Visch Eijbergen en VELO?

Henk Staats: Is er wel een getekend contract tussen Soraya de Visch Eijbergen en VELO?

Een handtekening op een bondsblaadje, daar is bewijs van. Maar wanneer laat VELO het getekende contract zien?

Begin mei werd in Assen de interlandwedstrijd Nederland tegen Duitsland gespeeld. Organisatoren spraken uit dat er wellicht 1.000 toeschouwers op af zouden komen.

› alles over het Badminton Festival!

Wel, dat leek mij persoonlijk wel al te optimistisch en het aantal van 1.000 werd ook niet gehaald. Het waren er 350 en dat vind ik een respectabel aantal toeschouwers voor deze wedstrijd, als je ook nog in ogenschouw neemt welke spelers er meededen van weerskanten.

Het badminton leeft dus niet alleen in het westen en zuiden van ons land, maar ook zeker in het oosten en noorden. Alleen jammer dat er nog geen teams uit het hoge noorden en het oosten in de eredivisie spelen. Van de spreiding van eredivisieteams over heel Nederland moet serieus werk gemaakt worden en die spreiding bereik je sowieso niet door het aantal teams in de eredivisie terug te brengen tot acht. Ik hoop dus dat dit krankzinnige plan de vrieskast in gaat om er nooit meer uit te komen.

Voorts viel mij op dat er nogal wat ophef is ontstaan over de overgang van Soraya de Visch Eijbergen van VELO naar DKC. Als er een getekend Velo-contract is voor twee jaar dan kan ik mij goed voorstellen dat VELO zich genomen voelt. Dan zou het niet moeten kunnen wat Soraya doet. En BNL mengt zich vooralsnog niet in deze affaire, althans niet officieel. BNL zal het standpunt huldigen dat wat zich afspeelt, al dan niet met contracten, tussen spelers en verenigingen en verenigingen onderling haar zaak niet is. Maar stel nu eens dat de technische staf van Papendal er bij Soraya op aangedrongen heeft om het seizoen 2012/2013 in de eredivisie ergens als eerste dame te spelen. Deze adviezen worden meer verstrekt, dus ik sluit bepaald niet uit, dat dit nu weer het geval is. Dan is BNL dus wel betrokken bij deze zaak.

Ook vind ik het heel bijzonder dat de penningmeester van BNL, Ton Wijers, die eerdaags overstapt van de financiën naar de topsportportefeuille van BNL, zo nadrukkelijk betrokken is bij de overgang van Soraya van Velo naar DKC. De heer Wijers doet namelijk bij DKC, althans volgens de DKC-site, onder meer technische zaken bij DKC. En dat vind ik nu op zijn zachtst gezegd onhandig acteren van het bestuurslid van BNL en DKC. Daaruit blijkt dat er geen gevoel is voor de juiste verhoudingen en dat een bestuurslid, hoe goed gekwalificeerd dan ook, nog niet automatisch een goed bestuurder is. Als BNL-bestuurder moet je buiten de onderhandelingen blijven. Je hebt altijd de schijn tegen. Het zegt ook iets over de cultuur binnen de top van BNL dat zoiets gebeurt.

Inzake het terugtrekken van Dekker Almere uit het toernooi om de Carlton Cup GT, kan ik nog mededelen dat ik gebeld ben door Ger Tabeling met het verzoek om alsnog de wedstrijd tegen Van Zijderveld-2 te spelen. Ondanks het feit dat Ger Tabeling toegaf dat BNL kleine foutjes (!) had gemaakt, weigert het BVA-bestuur om alsnog aan zijn verzoek te voldoen. Het ware overigens beter geweest als Ger Tabeling het had gehad over grote blunders dan over kleine foutjes, dat had dichter bij de waarheid gelegen.

En dan wacht ik nog altijd op een reactie van het bestuur en directie op een mail die ik op 6 april verzond aan toen nog en naar later bleek kortstondige voorzitter van BNL, Ted van der Meer. Voor de derde maal heb ik nu (15 mei 2012) opnieuw om een reactie gevraagd op een redelijk eenvoudige mail, maar het lukt de organisatie niet om inhoudelijk op mijn mail te reageren. En de inhoud van het mailtje van 6 april was:

Beste Ted,

Ik schat in, zo net voor de kerst 2011, dat we telefonisch contact hebben gehad over de zogenoemde Estlanduitzendingen. Deze Estlanduitzending viel samen met de laatste competitieronde in de Eredivisie van het seizoen 2011/2012. Jij zei toen onder meer tegen mij, dat je geen dictator wilde zijn richting Eline Coene en de uitzendingen niet terug wilde draaien, maar dat het niet kon en dat het niet meer zou gebeuren.

Afgelopen week ontvingen de verenigingen de principekalender. Het doel van de principekalender is het optimaal op elkaar aan laten sluiten van de bondscompetitie, nationale en internationale evenementen, kampioenschappen en toernooien. Onder de rubriek Internationaal vinden we van 7 tot en met 13 januari 2013 de Estonia International en dat valt samen met de laatste speelweek, speelweek 18, van de eredivisie.

Nu hoeft het feit dat de Estonia International onder de rubriek International is genoemd, niet in te houden dat er ook daadwerkelijk eredivisiespelers worden uitgezonden naar dit toernooi, maar indachtig jouw woorden in het eerdergenoemde telefonisch onderhoud, ware het beter geweest als er bij de Estonia International een noot was geplaatst dat er geen eredivisiespelers naar dit toernooi worden uitgezonden. En dat staat er (nog) niet.

Wellicht is het verstandig om middels een 'nazending' de verenigingen alsnog op de hoogte te stellen van het feit dat er geen eredivisiespelers worden uitgezonden in de wellicht allesbeslissende laatste competitieronde in de eredivisie.

Vooralsnog geen reactie, een soort wortelschieten dus.

Henk Staats

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale van het vrouwendubbel…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!