badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
James Worthy: 'Badminton is ooit bedacht door vier geestelijk gehandicapte astronauten' - Spits Nieuws
© Spits Nieuws

James Worthy: 'Badminton is ooit bedacht door vier geestelijk gehandicapte astronauten'

James Worthy: 'Badminton is ooit bedacht door vier geestelijk gehandicapte astronauten' - Spits Nieuws
© Spits Nieuws +

Terwijl iedereen zich druk maakt om de financiële crisis, de poolkappen en de Hoorn van Afrika, maak ik me druk om aankomend weekend.

Column: Loop naar de maan

Van zaterdagochtend tot zondagavond zit ik namelijk in een bungalowpark met mijn nieuwe schoonouders. 'De badmintonraketten zitten al in de tas,' sms'te mijn schoonvader zojuist.

Badminton? Ik haat badminton; het is niet alleen de slechtste rebus ooit, het is ook gewoon tennis voor nichten, incontinente senioren en zwervers. Badminton is ooit bedacht door vier geestelijk gehandicapte astronauten; ze wilden naar de maan vliegen in een shuttle van veren, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat ze niet van 10 naar 1 konden aftellen in het Engels. Uit woede sloeg eentje de miniatuurversie van de shuttle de lucht in en tien jaar later was badminton een olympische sport.

Ik heb sowieso altijd al moeite gehad met de term schoonouders; alsof mijn eigen ouders in een moeras leven als een stelletje onzindelijke wrattenmensen. Wrattenmensen die in huisjes van snot wonen en zulke lange teennagels hebben dat ze deze als afdruiprek kunnen gebruiken. Schoonouders heten alleen schoonouders omdat ze onophoudelijk vragen blijven spuwen als een hogedrukreiniger.

'Wat doen je ouders?’
'Die hebben een badmintonschool in Oost-Maleisië.'

'Op welke politieke partij stem je?'

'Ik weet niets van politiek. Ik weet alleen dat Jack de Vries een spindoctor is en dat vind ik erg nobel van hem, geleedpotigen hebben ook gevoelens. Ik weet dat Frénk van der Linden zijn stylist een pijlgifkikker is en ik weet dat Felix Rottenberg eigenlijk Gideon Composthoop heet.'

'Ben je echt verliefd op mijn dochter?'

‘Natuurlijk, ze is mijn alles; ze is mijn cola en chocolade. Kunnen we nu stoppen met de vragen? Wat ik ook antwoord, ik heb seks met uw dochter, dus goede vrienden zullen we naar alle waarschijnlijkheid nooit worden. Dit gezegd hebbende wil ik best nog een potje met u badmintonnen voordat het donker wordt.'

'Akkoord, pak jij de shuttles en de raketten?'
'Als een vieze Wubbo Ockels pa, als een vieze Wubbo Ockels.'

geplaatst door

verkregen via Spits Nieuws James Worthy

Wat vind jij? Er zijn al 48 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws