SportSport

NSBF organiseert NK Speed Badminton 2012 in Houten

NSBF organiseert NK Speed Badminton 2012 in Houten

Voor het eerst organiseert de Nederlandse Speed Badminton Federatie in afstemming met Badminton Nederland, op 20 mei aanstaande het Nederlands Kampioenschap Speed Badminton in Houten.

clubzoeker

Ken je SV Sparta al?

De voorbereidingen voor het Nederlands Kampioenschap Speed Badminton 2012 zijn in volle gang. Het kampioenschap wordt op 20 mei in het Racket Centrum Houten gespeeld. Deelname voor dit NK staat open voor iedereen. Ingeschreven kan worden voor diverse categorieën, waarbij rekening is gehouden met gevorderde spelers in de A categorie en beginnende Speed Badmintonners in de B categorie. Voor de jeugd is er een categorie t/m 17 jaar en voor de senioren zijn er categorieën vanaf 35+ Dames en 40+ Heren. In alle categorieën worden zowel singels als dubbels gespeeld. Afhankelijk van de belangstelling kunnen categorieën worden samengevoegd of uitgebreid.

De Nederlandse Speed Badminton Federatie (NSBF) is vrijdag 16 maart jl. opgericht. Ruim 10 jaar na het ontstaan van de nieuwe trendsport Speed Badminton wordt deze sport ook in Nederland door een eigen en zelfstandige federatie vertegenwoordigd. Haar missie: de promotie, organisatie en ontwikkeling van de Speed Badmintonsport in Nederland. Het organiseren van het NK Speed Badminton op 20 mei in Houten zal het eerste grote wapenfeit van de NSBF zijn. In de zomer volgt zelfs een nog groter Speed Badminton toernooi, de Dutch Open, waarin de Nederlandse Speed badmintonner de uitdaging aan kunnen gaan tegen de sterke Europese spelers.

Het initiatief voor deze oprichting is genomen door Houtenaar Martin Monfils, Nederlands badminton kampioen bij de veteranen, Arnoud Wildschut en Marcel van der Laan. Alle drie zijn al geruime tijd bezig met het organiseren van speed Badminton clinics, toernooien en evenementen. Vorig jaar hebben zij de krachten gebundeld om zich gezamenlijk sterk te maken voor de verdere ontwikkeling van deze relatief nieuwe, snelle racketsport.

Speed Badminton is een aantrekkelijke mix van tennis, Badminton en squash. De kracht van de sport zit in de eenvoud ervan. Het kan overal en altijd gespeeld worden, zowel indoor als outdoor. Het is makkelijk te leren en daardoor geschikt voor jong en oud. Met de Speeder, een soort shuttle maar dan kleiner en zwaarder kan ook bij wind gespeeld worden. Het veld bestaat uit twee speelvlakken. Elke speler verdedigt zijn vak van 5,5 bij 5,5 meter die 12,80m uit elkaar liggen. Er is geen net. Het doel is om de Speeder in het vak van de tegenstander te krijgen.

De NSBF is lid van de Internationale Speed Badminton Organisation (ISBO). Deze wereldoverkoepelende organisatie bewaakt de officiële standaarden, richtlijnen en spelregels van de Speed Badmintonsport. Het vertegenwoordigt meer dan 4000 spelers die spelen bij meer dan 500 verenigingen ondergebracht in 15 nationale bonden. Een absolute primeur in Nederland zal deze zomer de Dutch Open Speed Badminton in Amstelveen zijn. Een groot Speed Badminton toernooi voor alle Europese toppers. Een aantal wereldtoppers uit Duitsland hebben al toegezegd te zullen komen naar Amstelveen! Meer informatie is te vinden op www.nsbf.nl.

Durf jij de Speed uitdaging aan of lijkt het je gewoon leuk? Schrijf je dan in voor het eerste NK Speed Badminton kampioenschap in Houten. Geen eigen rackets? Geen nood, wij zorgen voor de gratis bruikleen rackets en speeders. Het toernooi vindt plaats op de indoor tennisbanen van het Racket Centrum Houten met een gezellige grandcafe en zonneterras. Inschrijving NK Speed Badminton 20 mei en Dutch Open 14/15 juli via www.nsbf.nl.

Neem voor meer informatie contact op met Martin Monfils (martin.monfils@gmail.com) .

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!