OPROEP: Welk gebaar kan Badminton Nederland maken naar Yao Jie?

OPROEP: Welk gebaar kan Badminton Nederland maken naar Yao Jie?

Een van de vaste bezoekers van badmintonline.nl, geheten Babs, richtte zich in een reactie onder het interview met Clemens Wortel direct tot de waarnemend voorzitter: "Maak een gebaar."

Ken je BC Thuve al?

Babs: 'Beste meneer Wortel'

Ik ken u niet en u kent mij niet. Ik ben een fan van Yao Jie en enorm blij dat zij haarzelf heeft weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen. Een bijzondere prestatie want het vorige bestuur dat zich door Yonex tot een aantal schandelijke beslissingen heeft laten verleiden heeft alle mogelijke obstakels die ze hebben kunnen bedenken voor haar voeten gegooid en haar op meerdere momenten letterlijk afgeschreven (net zoals ze dat bij Meulendijks, Pang en Palyama hebben gedaan).

Wij (badmintonliefhebbers in Nederland) hebben nu toch een speelster op de Spelen, niet de speelster(s) die het oude BNL bestuur had gewenst (vette pech voor Ridder, Bakker, Vermaas en consorten) en waarin BNL heeft geïnvesteerd. Ik zou u willen vragen om nu (het is nog niet te laat het kan nog) alles te doen dat in het vermogen van BNL ligt om Jie alsnog het respect te geven dat zij al meer dan twee jaar niet van BNL heeft gekregen. Maak een gebaar. Het zal zeker worden gewaardeerd.

Clemens Wortel: 'Dag (onbekende) Babs'

Jouw opmerking snijdt hout, wij (BNL) zullen zeker een "gebaar" maken. Feit bij alle voorbereidingen voor de OS is wel dat het NOC*NSF hierbij de regie voert. De z.g. Olympia-gangers zijn in feite gast van het NOC, en zijn daarnaast (strikt formeel) onderworpen aan de huisregels van het NOC.

Maar er komen zeker momenten om een "gebaar" te maken naar Yao Jie. Bijvoorbeeld tijdens de geplande "Week van het Badminton". Ja, we hebben Helden en Heldinnen nodig en als jij als 35 jarige (!) de OS haalt, ben je voor mij (en ik spreek namens het gehele bondsbestuur) een echte kanjer!

Op jouw vermoedelijke vraag waaruit gaat dat "gebaar" dan bestaan? Geef mij inspiratie! Maar ideeën als begeleiding na haar actieve periode, een gastdocentschap in het topsportklasje, gasttrainer selectie Papendal, een fysieke blijk van waardering en wat dies meer zij, elke idee is meer dan welkom!

Groet, Clemens Wortel
waarnemend voorzitter Badminton Nederland

Help Clemens een handje

Voor de mensen die begonnen aan dit artikel en stug volgehouden hebben: we doen bij deze de oproep om idee@badminton.nl te bestoken met ideeën voor een gebaar dat Badminton Nederland kan maken naar de enige Olympische badmintonner die Nederland dit jaar rijk is.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!