SportSport

Uber Cup: Nederland onderuit tegen Thailand

Uber Cup: Nederland onderuit tegen Thailand

De Nederlandse vrouwen hebben hun tweede wedstrijd op het WK voor landenteams in China verloren. Thailand bleek een maatje te groot voor onze landgenoten. Het werd uiteindelijk 5-0 voor het Aziatische land.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de eerste wedstrijd ging Judith Meulendijks lang mee in het spel van Inthanon Ratchanok. Bij de pauze stond ze slechts met 9-11 achter. Tot aan 17-17 ging het gelijk op, maar met een kleine eindspurt won de Thaise de eerste game. In de tweede game drukte de nummer tien van de wereld het gaspedaal verder in en sloeg al snel een gat, 11-3. Uiteindelijk moest Judith met 11-21 haar meerdere erkennen Ratchanok.

Patty Stolzenbach mocht vandaag het tweede damesenkelspel voor haar rekening nemen. Ze begon meer dan voortvarend aan haar partij. Ze nam direct het initiatief en pakte een 9-0 voorsprong. Deze was echter al weer snel geslonken na zeven punten oprij door haar Thaise tegenstander. Het kleine verschil bleef vervolgens echter wel in stand en Patty sleepte de eerste game met 21-19 binnen.

In de tweede game nam Taerattanachai al snel een voorsprong en hield deze goed vast. Patty verloor met 12-21. In de derde en beslissende game ging het tot de interval gelijk op. Daarna schakelde de Thaise een tandje hoger en werd met dezelfde cijfers als de tweede game gewonnen.

Net als gisteren stond Nederland 0-2 achter. Selena Piek en Iris Tabeling mochten proberen iets aan de achterstand te doen. In de eerste game keek het Oranje-duo al snel tegen een achterstand aan. Aan het eind liepen Selena en Iris nog wat in, maar verloren met 16-21. Daarna bleek het Thaise koppel echt een maatje te groot en won met 21-7.

Ook de vierde wedstrijd werd een prooi voor de Thaise vrouwen. Josephine Wentholt moest haar meerdere erkennen in Nichaon Jindapon. De eerste game ging met 9-21 verloren. Josephine herpakte zich in het begin van de tweede game en kwam op en 7-4 voorsprong, maar bij de onderbreking lag de Thaise al weer voor. Uiteindelijk werd het 21-12 voor Jindapon.

In de laatste wedstrijd tegen Thailand maakten Eefje Muskens en Samantha Barning hun opwachting. De eerste game was ontzettend spannend. Beide koppels bleken aan elkaar gewaagd en het verschil werd nooit meer dan drie punten. Eefje en Samantha verloren helaas nipt met 18-21. De tweede game kende hetzelfde scenario met opnieuw de Thaise vrouwen als winnaar: 19-21.

Door de nederlaag heeft Nederland plaatsing voor de kwartfinales niet meer in eigen hand. De Oranje-vrouwen zijn nu afhankelijk van het resultaat morgen tussen Taiwan en Thailand. Als de Thaise vrouwen winnen gaat Nederland door naar de laatste acht.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!