SportSport

Van Zundert / VELO: Soraya de Visch Eijbergen is niet eerlijk geweest

Van Zundert / VELO: Soraya de Visch Eijbergen is niet eerlijk geweest

We lezen nu op de site van DKC dat Soraya de Visch Eijbergen gaat uitkomen voor de Haagse buur. Helaas geldt niet altijd het spreekwoord 'beter een goede buur dan een verre vriend', het verdient namelijk geen schoonheidsprijs hoe DKC en Soraya om zijn gegaan met de ontstane situatie.

Maak kennis met Vihaan Shah!

VELO heeft een 2 jarige overeenkomst met Soraya, maar zij wil het contract niet respecteren. In haar ogen kan ze de overeenkomst eenzijdig opzeggen. Dit baseert ze op een mailtje met wensen die ze in de verkenfase omtrent het sluiten van een overeenkomst heeft gemaild. Echter VELO heeft dit nooit gewild en in het contract staat hier niets over in. VELO koos verleden jaar voor de jeugd en wilde daarom ook dat de jeugd zich dan ook 2 jaar aan de club zou verbinden.

Toen Ton Wijers uit naam van DKC ging overleggen met Soraya wist hij hiervan. Helaas heeft de huidige penningmeester van Badminton Nederland niet het fatsoen gehad om met VELO hierover in overleg te gaan. Iets wat jaren ervoor wel altijd het geval is geweest. Daarnaast heeft Soraya ook nooit eerlijk tegen VELO gezegd dat er belangstelling was en dat ze mogelijk de wens had om de club te verruilen voor een andere Nederlandse club. Dat is bijzonder jammer en onfatsoenlijk, immers had VELO zich altijd nog kunnen beraden of er mogelijkheden zouden zijn geweest haar toch vroegtijdig te laten gaan. Aan een ongemotiveerde speelster heb je namelijk ook helemaal niets. Ten tijden dat VELO wel met Soraya rond de tafel zat om o.a. te evalueren en haar verhaal te doen dat ze naar een andere Nederlandse club wilde overstappen, had ze al een toezegging gedaan aan DKC dat ze daar ging spelen. Dit is zelfs bevestigd door Ton Wijers in een persoonlijk gesprek om het dreigende conflict te voorkomen. Nu voelt het als een mes in de rug en kon VELO niet anders dan het aanhangig maken bij Badminton Nederland.

Badminton Nederland (BNL) zegt echter zich niet te bemoeien met contracten tussen spelers en verenigingen en kunnen in hun ogen niets anders dan te zeggen dat ze het transferverzoek van Soraya en DKC bekrachtigen.

VELO moet volgens BNL maar een gerechtelijke procedure starten om de transfer aan te vechten en pas dan zal BNL een standpunt innemen. Dit is natuurlijk het hele transferbeleid vogelvrij verklaren, want iedereen kan zolang er geen gerechtelijke uitspraak is overstappen zonder gevolgen. Dit lijkt VELO geen gezonde situatie en VELO hoopt dan ook dat BNL haar beleid hierop gaat aanpassen.

Ook een verzoek aan DKC om tot een oplossing te komen heeft tot niets geleid. Die hebben hetzelfde standpunt als BNL en zeggen dat we maar een procedure moeten starten. Een beetje fatsoen in onze mooie sport zou toch geen kwaad kunnen en we hadden zeker meer verwacht van een bevriende club.

VELO gaat zich nu beraden of het wenselijk is om een gerechtelijke procedure te starten om haar gelijk te halen. Eigenlijk zijn er nu al geen winnaars in deze situatie. VELO voelt zich gepiepeld en benadeeld, de band tussen VELO en DKC is enorm geschaad en Soraya heeft een stempel gekregen.

We houden u hierover op de hoogte.
Het bestuur

De rechtszaak-mededeling op pietridder.nl op vrijdag 18 mei 2012

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!