clubzoeker

Verslag Badminton Business Netwerk Junior Master Finale

Verslag Badminton Business Netwerk Junior Master Finale

Zaterdag 19 mei is de Badminton Business Netwerk Junior Masters finale gehouden. BC Roermond was dit jaar gastheer voor dit evenement, de Jo Gerrishal in Roermond was the place to be.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Toernooileider Remco Oskam en de Roermondse verenigingsvrijwiligers ontvingen dit jaar 94 spelers. Voor het eerst sinds 1997 werd er een ander wedstrijdsysteem gehanteerd. Niet meer de aanvang in poules en aansluitend halve finale en finale, maar aanvangen in poules en verder spelen in nieuwe poules. Hierdoor moesten nu alle spelers na de kwalificatie verder spelen.\nHet toernooi begon om 10 uur en liet vanaf het begin mooie wedstrijden, die het niveau van een Junior Master finale waardig zijn, zien.

\n\n

Onder 13 Mannenenkel

\n

In de mannenenkel U13 maakten de geplaatste spelers Sebastiaan Li (1) en Nick van der Heyden (2) de plaatsing waar. Winnaar: Sebastiaan Li, Runner up: Nick van der Heyden.

\n\n

Vrouwenenkel

\n

In de vrouwen enkel U13 wisten ook de geplaatste spelers de finale plaats waar te maken. Alleen moest Debora Jille, als eerst geplaatste deze keer, Ella Peters, tweede geplaatst, voor laten gaan. Winnaar: Ella Peters, Runner up: Debora Jille.

\n\n

Onder 15 Mannenenkel

\n

Ook in het mannenenkelspel U15 waren de eerste twee geplaatste spelers de sterksten. Winnaar: Jim Molenkamp, Runner up: Joey Verlinden.

\n\n

Vrouwenenkel

\n

De finale poule in het vrouwenenkelspel bestond louter uit de vier geplaatste spelers. De nummer 1 en nummer 2 van de plaatsingslijst maakten hun favorietenrol waar. Winnaar: Dafne Linders, Runner up: Jessica Huster.

\n\n

Onder 15+ Mannenenkel

\n

De winnaars in het mannenenkelspel U15+ maakten ook hun plaatsing waar. De winnaar werd Leroy de Calonne en de Runner up: Thomas Sibbald. Winnaar: Leroy de Calonne, Runner up: Thomas Sibbald.

\n\n

Vrouwenenkel

\n

De vrouwenenkel U15+ leverde de verwachte finale op. In dit onderdeel speelde de enige buitenlandse deelnemer mee. Belgische deelnemers doen al jaren aan de Junior Master toernooien mee en vaak is er dan ook Belgische deelname op de finale dag aanwezig. Winnaar: Anna Bogemans, Runner up: Tamara van der Hoeven.

\n\n

Onder 17 Mannenenkel

\n

In de mannenenkel U17 maakten beide geplaatste spelers de plaatsing waar. Winnaar: Justin Teeuwen, Runner up: Ruben Jille.

\n\n

Vrouwenenkel

\n

Het vrouwenenkel U17 kende in de finalepoule alleen Alida Chen als geplaatste speelster. De overige twee, die tot deze finalepoule zijn doorgekomen, waren Naomi Rensink en Simone Hermsen. Alida Chen was toch de sterkste en won deze finale poule. Winnaar: Alida Chen, Runner up: Naomi Rensink.

\n\n

De eerste en tweede prijzen van de finalepoules werden uitgereikt door bondsbestuurslid Maartje Verheul en de voorzitter van het Badminton Business Netwerk Bas van Barnau Sijthoff.

\n\n

Junior Master Cup

\n

Voor de winnaars van het toernooi en de nummer 1 van de BBN Junior Master ranglijst 2011/2012 staat nog een mooie wedstrijd gepland. Tijdens de Yonex Dutch Open 2012 strijden zij tegen elkaar om de Junior Master Cup. Een mooie beloning op een jaar lang hard trainen en vele wedstrijden en toernooien spelen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!