Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Waarom ik vrijwilliger ben door Lisanne van der Ploeg

© Badminton Nederland+

De badmintonclub: je kan er trainen, vrijspelen, genieten van een feestavond en vele vrienden maken. Maar dit proces gaat niet vanzelf.

Wekelijks zijn er tientallen vrijwilligers bezig om de club draaiende te houden. Ik ben één van die vele vrijwilligers bij badmintonclub DKC in Den Haag.

Ongeveer tien jaar geleden begon ik in de jeugdcommissie, vervolgens werd ik voorzitter van de jeugdcommissie, werd ik lid van de communicatiecommissie en op dit moment ben ik bestuurslid en zorg ik nog steeds dat de communicatie bij BC DKC zo goed mogelijk verloopt.

Als vrijwilliger krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen. Je mag fouten maken en krijgt de tijd om te leren. Ik heb erg veel gehad aan mijn vrijwilligerswerk in de communicatiecommissie. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan, kan ik goed gebruiken in mijn huidige functie (communicatie medewerker). Vrijwilligerswerk kan dus van toegevoegde waarde zijn voor je carrière.

Het is natuurlijk leuk dat vrijwilligerswerk goed op je CV staat, maar het is niet de hoofdreden waarom ik vrijwilliger ben (geworden). Plezier staat bij mij bovenaan het lijstje. Iedere keer weer geniet ik van de samenwerking, van wat we met elkaar kunnen bereiken, voor ons 'cluppie'. Vrijwilligerswerk is niet leuk als je er geen plezier in hebt. Mocht je twijfelen om vrijwilligerswerk te gaan doen? Zoek dan vooral naar taken die je echt leuk vindt.

Natuurlijk zijn er wel eens dingen die ik minder leuk vind, maar dat wordt ondergesneeuwd door de dingen die wel leuk zijn. Het organiseren van het Landskampioenschap badminton was bijvoorbeeld heel erg gaaf. Het was hard werken, maar de topdag, de vele complimenten en de mooie omgetoverde sporthal maakten het geweldig. Dit was eenmalig, maar ik heb ook taken die vaker terugkeren. Daar kan ik ook steeds blij van worden. Neem bijvoorbeeld het DKC Magazine, dat vier keer per jaar wordt gemaakt. Ongeveer tien leden werken hieraan mee; van schrijven tot aan adresstickers plakken. Ik ben trots op wat we samen creëren. Ook de bestuursvergaderingen vind ik iedere keer interessant. Ik kan veel leren van de ervaren bestuursleden, maar ik voel me ook gewaardeerd.

Eigenlijk kan ik iedereen aanraden om vrijwilliger te worden bij jouw badmintonclub. De club kan je altijd gebruiken! Of het nou eenmalig is of structureel. Alle handen zijn welkom.

Hartelijk groet,
Lisanne van der Ploeg
BC DKC

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws