badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Coach Dicky

Een paar maanden geleden ben ik gevraagd door de Tjechische bond om Petr Koukal te helpen voorbereiden voor de Olympische Spelen en om nog een paar andere jongens van de selectie te trainen.

Coach Dicky - Dicky Palyama
© Dicky Palyama + Na een zware trainingsessie van Petr een lekkere cryotherapy waar je in een hok staat van -135 graden en daar moet je 2 min in lopen.
Coach Dicky - Dicky Palyama
© Dicky Palyama + Na een zware trainingsessie van Petr een lekkere cryotherapy waar je in een hok staat van -135 graden en daar moet je 2 min in lopen.

 

Omdat ik altijd al graag mijn ervaring heb willen doorgeven aan andere spelers, is dit voor mij een uitdaging die ik ben aan gegaan en dus zit ik voor een periode van 6 weken (waarvan twee met mijn gezin) in Praag in een leuk flatje.

Alle aandacht zal natuurlijk op Petr Koukal gericht zijn, want hij zal dadelijk moeten vlammen in augustus op de Olympische Spelen. Ik heb - voor de in totaal 6 jongens - een mooi trainingsschema gemaakt voor de genoemde periode dus ze zullen flink trainen.

Het schema is gebaseerd op mijn eigen ervaringen in Azië en Denemarken. In mijn eigen loopbaan heb ik namelijk veel getraind in Azië en tevens drie jaar gewoond en getraind in Denemarken. In Azië duren de trainingen en oefeningen erg lang en zijn vrij fysiek ingesteld, dus met andere woorden... Speed and Power. Natuurlijk trainen ze in Denemarken ook hard maar ze proberen daar met name veel aan hun tactiek te werken.

Trainingskamp in Denemarken

In de 2e week van juli zal ik weer terug naar Nederland komen. Kort daarna wacht alweer de volgende trainingskamp op me - waarvoor ik door Ron Daniëls gevraagd ben - welke zal plaatsvinden in Denemarken.

Dit gaat om een periode van twee weken in augustus waarin ik samen met Eric Pang en Christian Lind Thomson training geef. Zelf was ik nog geen 12 jaar toen ik in 1989 en 1990 een leuk en goed georganiseerde trainingskamp van Ron heb mogen ervaren, dus ik weet zeker dat het weer een knallend trainingskamp van hem zal worden. Ik weet niet of er nog plek is voor eventuele belangstellenden, maar dan kan je altijd contact opnemen met Ron.

Ik zal jullie snel meer laten weten over mijn ervaringen als coach/trainer!

Dicky Palyama

geplaatst door

verkregen via Dicky Palyama

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Is een rolstoel een voordeel of een extra handicap?

7 jaar geleden

volgend artikel

Pang niet door kwalificaties Indonesia Open

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 16 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws