badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

De Zeemeeuwen keren na 15 jaar terug in bondscompetitie

Afgelopen weekend zijn twee teams van badmintonclub de Zeemeeuwen uit 's-Gravenzande afgereisd naar Zutphen om onder toeziend oog van vele trouwe supporters te strijden voor het Nederlands Kampioenschap regioteams.

 

In zowel de hoogste jeugd- (U19) als seniorenklasse (hoofdklasse) zijn deze teams regiokampioen Zuid-West geworden en daarom mochten zij deelnemen aan het NK tegen de kampioenen van andere regio's. Met een eerste plaats voor het jeugdteam en een tweede plaats voor het seniorenteam hebben de Zeemeeuwen zich goed op kaart gezet.

Het jeugdteam bestaande uit Armand van Leen, Kayleigh Bondt, Leslie Bujoczek en Raymond Lagraauw plaatste zich zaterdag voor de halve finale door poulekampioen te worden. Op deze dag is maar één wedstrijd verloren gegaan, de damesenkel. Onder toeziend oog van familie, vrienden en medebadmintonners veegden zij vervolgens op zondag in de halve finale en finale, respectievelijk BC Drachten en Duinwijck met 5-0 van de baan. Hoofdsponsor van de jeugd, Racké Keukens, laat weten bijzonder trots te zijn op deze geweldige prestatie. "Ik ben heel erg trots op de mooie wedstrijden die ze dit weekend hebben laten zien!", aldus Danny Racké.

Ook het seniorenteam bestaande uit Anita Wissenburg, Ewout Loen, Hester van der Sar, Kevin Wood en Mike van der Houwen plaatste zich voor de halve finale door poulekampioen te worden. Slechts twee partijen gingen verloren, de damesenkel en damesdubbel. Op zondag in de halve finale tegen BC Leusder werd een ware thriller uitgevochten, waarin de Zeemeeuwen uiteindelijk aan het langste eind trokken met een eindstand van 3-2. In deze wedstrijd hebben de dames zich gerevancheerd: de damesenkel, damesdubbel en de gemengd dubbel zijn in deze wedstrijd gewonnen. Vervolgens ging de finale tegen ESBV Panache in een aantal zeer spannende partijen verloren (1-4). De herendubbel is voor de eer van de spelers gewonnen. De trainer van BC De Zeemeeuwen is ook heel trots en blij dat het harde werken van de spelers dit seizoen heeft uitbetaald. "Deze eerste en tweede plaats zijn een supereinde van een geslaagd seizoen!", aldus Dave Koldenhof.

Volgend seizoen zal het eerste seniorenteam voor het eerst in vijftien jaar landelijke competitie gaan spelen en zich daar proberen te handhaven. De spelers van het jeugdteam zullen volgend jaar vierde en tweede klasse regio competitie gaan spelen, vechten voor promotie en proberen een plaats te bemachtigen voor het NK regio teams 2013.

Al met al was het dus een meer dan geslaagd weekend. De Zeemeeuwen hebben van zich laten horen door hun talenten te laten schitteren op de baan en door het enorme gejuich van meer dan veertig supporters die trouw het hele weekend in Zutphen de spelers hebben gesteund.

Kijk voor meer informatie, uitslagen en foto's op www.zeemeeuwen.nl.

geplaatst door

verkregen via BC De Zeemeeuwen

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Prachtige opbrengst Tijd voor Actie Evenement

6 jaar geleden

volgend artikel

Aangepast Badmintontoernooi Rijen

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws