Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Duinwijck raakt Europese titel kwijt

Duinwijck is er niet in geslaagd de halve finales te bereiken in de Europa Cup voor landenteams dat op dit moment plaatsvindt in Hongarije.

Na een zinderende strijd werd na vier en een half uur spelen met 4-3 verloren van het Franse IMBC '92.

Van te voren was duidelijk dat winst in het mannenenkelspel van cruciaal belang zou worden, met name omdat het enkelspel tussen de twee top honderd speelsters Akvile Stapusaityte en Sabrina Jacquet twee kanten op zou kunnen gaan.

Teleurstellend voor Duiwnijck was dat het gemengddubbel van Jorrit de Ruiter en Eva Krab dit keer in het geheel niet liep. Krab kende een off day, en miste het gevoel bij zowel de verdediging als de aanval. De Ruiter kon dat onvoldoende compenseren en dus ging het gemengddubbelspel eenvoudig verloren.

Koen Ridder liet zien dat hij het enkelspel zeker niet verleerd is. Engiszins onwennig startte hij nog tegen Martin Michel, en verloor de eerste game, maar bij een 1-3 achterstand in de 2e game ontstond er een faire discussie tussen Ridder en de servicerechter. Ridder: "ik vertelde de servicerechter dat de korte ser vice van Michel onreglementair verliep en dus moeilijk was om terug te slaan. De servicerechter vertelde dat ik gelijk had, maar dat de Fransman er geen voordeel uit kon halen." Daarna kwam de referee erbij en werd het spel zeker voor 5 minuten stil gelegd ten gevolge van de discussies. Ridder speelde hierna als herboren. Niet zozeer om dat Michel slechter ging serveren , maar meer omdat de Fransman geen antwoord had op het gevarieerde aanvallende spel van Ridder. De tweede game ging gemakkelijk naar Ridder. In de beslissende 3e game werd het nog even spannend, maar de Haarlemmer hield stand en bracht door zijn winst de gelijke stand van 1-1 op het scorebord.

Stapusaityte had het zeer zwaar tegen Jacquet. De vriendin van Koen Ridder sleepte de eerste game net binnen, en kreeg de kans om Duinwijck op een 2-1 voorsprong te brengen. Ze liet echter 2 matchpoints onbenut, waarna Jacquet de overhand kreeg en daarmee de Fransen op voorsprong bracht. Koen Ridder en Jorrite de Ruiter brachten Duinwijck weer terug in de race door het mannendubbelspel te winnen, en het werd zelfs nog even 3-2 voor de Haarlemmers omdat ook het vrouwendubbelspel gewonnen werd. Maar helaas konden Jerry Natenstedt en Marije Bloem in hun enkelspelen onvoldoende imponeren om het hun tegenstanders voldoende lastig te maken.

Uitslagen

  • GD: De Ruiter / Krab – Constantin / Jacquet 18-21 17-21
  • ME1: Ridder – Michel 19-21 21-6 21-17
  • VE1: Stapusaityte – Jacquet 21-18 22-24 13-21
  • MD: Ridder / De Ruiter – Constantin / Sugimin 21-18 15-21 21-4
  • VD: Krab / Stapusaityte – Megawati / Le Buhanic 21-18 21-15
  • ME2: Natenstedt – Cahjadi 15-21 10-21
  • VE2: Bloem – Le Buhanic 9-21 11-21

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

EK Hongarije: Duinwijck in kwartfinale ten onder

5 jaar geleden

volgend artikel

Erik Meijs: 'Op naar Denemarken'

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws