badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

EK aangepast badminton in Dortmund

Van 7 t/m 10 juni worden in Dortmund de Europese Kampioenschappen aangepast badminton gehouden. Er wordt gespeeld in de Helmut-Körnig Hall aan de Strobelallee 32.

 

Donderdag 7 juni is er de classificatie voor degenen die nog niet geclassificeerd zijn en kan er getraind worden.

Zaterdag 9 juni worden de kwart- en halve finales gespeeld en op zondag 10 juni de finalewedstrijden.

Voor Nederland zijn bij de staanders (SL3) Eddy Boerman en Guus Maassen en bij de rollers Jordy Brouwer von Gonzenbach (WH2) geselecteerd. Roller Willy Slieker moest zich vanwege ziekte in de aanloop naar het EK terugtrekken. Ook bij de rollers zal Leen van der Toorn deel nemen. Ter voorbereiding aan de EK hebben alle spelers deelgenomen aan een internationaal toernooi in Tours en de Franse Open in Rodez en natuurlijk de circuittoernooien in Nederland.

Wereldkampioene vrouwen enkelspel bij de rollers, Ilse van de Burgwal en Inge Bakker, samen met Ilse tijdens de WK goed voor zilver in het vrouwen dubbelspel, hopen na een herclassificatie ook aan dit toernooi deel te kunnen nemen.

Op de classificatie tijdens de wereldkampioenschappen in Guatemala werden zij volgens de nieuwe regels niet geclassificeerd bij de rollers, wat betekende dat zij verder niet meer mochten uitkomen bij de rollers op internationale toernooien van de BWF.

Zij hebben gevraagd om een herclassificatie tijdens de EK en hopen zo weer op de lijst van deelnemers te komen om weer deel te kunnen gaan nemen aan de internationale toernooien.

Classificatie is nodig om de spelers met een handicap in de goede klasse tegen elkaar uit te laten komen. Alle deelnemers moeten internationaal gekeurd worden als zij aan internationale toernooien deel gaan nemen en worden dan in een klasse ingedeeld, afhankelijk van hun handicap. Er wordt gekeurd volgens regels welke bepalen in welke klasse er mag worden uitgekomen. Deze regels zijn pas aangescherpt en is de klasse WH3 komen te vervallen. Men komt dan niet automatisch in WH2 terecht.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws