SportSport

Eureka! Badminton Nederland laat wat van zich horen...

Eureka! Badminton Nederland laat wat van zich horen...

Altijd te laat en altijd onvoldoende, maar het is in ieder geval iets. "Over de ziekte doen we geen mededelingen" zou moeten worden vervangen door "Wij doen NOOIT mededelingen. Dat deed Stalin ook niet, dus waarom zouden wij dat wel doen?"

SportSport

Ken je BC Flits al?

Te pas en te onpas hoor je deze mededeling van het bondsburo. Alsof het hier om staatsgeheimen gaat. Jullie zouden je eens moeten gaan realiseren dat jullie in dienst zijn van de leden van een sportbond en dat zij jullie loon betalen.

Als de technisch directeur haar werk niet doet, wie doet het dan wel? Je hebt ongeveer zes jaar nodig om een goed plan te maken en te volgen om jonge spelers klaar te krijgen voor de Olympische Spelen. Badminton Nederland loopt al twee jaar achter. Er zijn nog geen plannen en de persoon die ze moet maken zit ziek thuis.

Als ik een kandidaat was voor de spelen in Rio dan zou ik me zorgen maken. Londen is nog niet gestart en de volgende flop dient zich al weer aan.

Gelukkig gaat het bestuur natuurlijk niet luisteren naar de 'speciale adviseur'. Ditzelfde bestuur heeft de man ontslagen en denk je nu echt dat ze hem gaan vragen wat hij er van vindt en dan zijn advies opvolgen? Nee, dat niemand weet wat die man doet is logisch. Wat laat je iemand doen die je helemaal niet wil hebben? Juist... Helemaal NIETS.

Deze internationaal geroemde man zit niets te doen voor een hoop geld. Heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom de andere landen niet in de rij staan om hem een baan aan te bieden? Ze zijn zo onder de indruk van het beleid in Nederland dat ze het niet aandurven hem een baan aan te bieden. Hoe laag aan wal kan je komen door je zo voor lul te laten zetten door je eigen organisatie?

Ik stel voor Piet Ridder de nieuwe technisch directeur te maken. Hij is niet zo vastgeroest in oude meningen, weet van geen ophouden en heeft een naïviteit die aan kinderlijke onschuld doet denken. Elke keer als hij wordt aangevallen, dan heb ik zo iets van: 'Ohhh, ik moet hem wel een beetje beschermen tegen die boze wereld daar buiten." Net als Tedje worden ze helemaal paniekerig als er een haatmail komt. Wake up! Als je iets te vertellen hebt, dan zijn er altijd mensen die je willen pakken. Doe daar niet zielig over, maar sta gewoon voor je mening en... kom je afspraken na. Als je dat niet doet, dan ben je niet lang in the picture.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!