SportSport

Henk Staats: 'Goed nieuws uit Nieuwegein'

Henk Staats: 'Goed nieuws uit Nieuwegein'

Carlton en BNL gaan een meerjarige sponsorovereenkomst tekenen, waarbij de eredivisie, de Carlton Eredivisie gaat heten, en dat is een goede zaak.

Maak kennis met Rune van Dalm!

Ook zou het juridisch steekspel tussen Carlton en BNL worden gestaakt. En dat is misschien nog wel het beste nieuws. Allemaal negatieve energie, met als winnaars de juristen en niet het badminton.

Op zaterdag 23 juni 2012 werden in Utrecht op de bondsvergadering belangrijke besluiten genomen. Clemens Wortel werd tot voorzitter benoemd en onze eigen Marloes van Heteren werd de nieuwe secretaris van BNL en daarmede feliciteren wij haar van harte. Ton Wijers gaat Topsport doen en Rémon Verbeek wordt de penningmeester van BNL.

En aan deze laatste heb ik een verzoek. Kijk nog eens naar de wijze waarop lasten en opbrengsten van de bond worden toebedeeld aan de kostendragers, Breedtesport, Wedstrijdsport en Topsport. Als we de begroting nemen van 2012, uitgaven € 2.590.000 en ontvangsten € 2.645.000, dan wordt er slechts € 1.718.000 van de uitgaven en € 1.344.000 van de ontvangsten toebedeeld aan de eerder genoemde kostendragers (Breedtesport, Wedstrijdsport en Topsport).

Dat betekent dat er zo'n € 872.000 aan de uitgavenkant en € 1.301.000 aan de ontvangstenkant wordt ondergebracht onder de post Algemeen. Dat is zo'n 40 tot 50% van de begroting die niet nader wordt toegedeeld! Dat acht ik in 2012 met alle programmatechnische hulpmiddelen die ons ter beschikking staan, onbestaanbaar en in feite onaanvaardbaar.

Een penningmeester moet dit niet willen, een financiële commissie moet dit niet accepteren en ook de afgevaardigden zouden hier erg kritisch op moeten zijn. En eerlijk gezegd kan ik mij nauwelijks voorstellen dat de externe deskundige, het accountantsbureau dus, hier geen aanbevelingen over doet om het anders te doen. En als die aanbevelingen er niet zijn, dan zou ik een ander accountantskantoor zoeken. Nee, dit kan veel transparanter, nu is het versluiering troef en dat moeten we met z'n allen niet willen. Waarom zouden we niet mogen weten dat het tekort op Topsport wellicht minimaal het dubbele is van de € 250.000 die nu wordt weergegeven?

De donderdag is voor mij in principe een verenigingsloze dag. Dan gaan we treinen, bezoeken een museum of we maken een bos- of strandwandeling in Zandvoort.

Dat laatste deden we ook afgelopen donderdag en aansluitend lunchten we in een strandpaviljoen. Daar is het echt gezellig, mede omdat daar een groepje rasechte Amsterdammers neerstrijkt. Mij doet het altijd sterk denken aan de familie van mijn opa Bram Staats uit de Jordaan. Een soort déjà vu. En je hoeft er niet voor naar het theater, want er valt altijd wat te lachen. Volgens mij zijn ze al in de zeventig, maar de hoogblonde dames lijken over een onbegrensde houdbaarheidsdatum te beschikken. Als de zon schijnt gaan de dames zonnen op de ligstoelen en de mannen gaan pokeren. Een van de mannen vraagt aan de ober of hij een kopje koffie heeft voor zijn werkloze broer, die eerdaags weer gaat werken om de Grieken te ondersteunen. Maar de mooiste vond ik zelf toen één van de mannen vertelde een nieuwe Hyundai te willen kopen en wel één waarbij van de aanschafprijs de helft direct wordt betaald en de andere helft over twee jaar. Dat leek hem wel wat.

De autoverkoper vroeg de man of hij over een borg beschikte, omdat gezien de leeftijd van de aspirant-koper de regeling niet voor hem gold. Hij kon immers over twee jaar wel dood zijn! De over deze opmerking zeer gepikeerde Amsterdammer beet vervolgens de autoverkoper zeer gevat toe: "Wel als ik die kop van jou zo zie, dan vraag ik mij af of jij de ochtend wel haalt." Ik zei het al, je hoeft er niet voor naar het theater...

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!