SportSport

Is een rolstoel een voordeel of een extra handicap?

Is een rolstoel een voordeel of een extra handicap?

Ik begrijp echt helemaal niets van de herkeuring van de rollers in de badmintonsport, onder meer tijdens het afgelopen EK.

Maak kennis met Anissa Wongsodimedjo!

De rollers moeten als staanders gaan spelen om dat ze te goed zijn voor een rolstoel.

Marcel Smouter heeft geprobeerd het uit te leggen, maar ik ben gewoon niet slim genoeg. Want bij mij wil het muntje niet vallen. Waar gaat nou eigenlijk over bij het sporten? Iedereen gelijke kansen geven? Nou dan kunnen we nog wel een paar extra regels bedenken, want er zijn geen gelijke kansen. Als je in België bent geboren, dan kan je vrij makkelijk naar de Spelen. Terwijl we in Nederland een handvol spelers hebben die de Belgen alle hoeken van de baan laten zien, gaan onze spelers er niet heen.

Hetzelfde geldt voor de rollers. Die hebben een voordeel dat ze in Nederland wonen, want daar is goed materiaal en zijn er redelijke voorzieningen. Dus moet er wat aan de regels worden gedaan om de landen waar ze minder bedeeld zijn weer gelijke kansen te geven. En zo stel ik me voor dat de corruptie hoogtijd viert en er op vergaderingen wordt besloten dat er iets gedaan moet worden aan die veel te gezonde Nederlanders.

Okay. Ze mogen bij de rollers mee blijven doen, maar dan moet er wel het een en ander gebeuren. We stellen voor een correctie-operatie uit te voeren en een van de benen operatief te verwijderen. Dat klinkt ook logisch. Een been wat vast gebonden zit in een rolstoel omdat je het niet kan gebruiken is nou eenmaal niet hetzelfde als je benen niet vast te hoeven binden als je ze niet hebt en daar door niet kan gebruiken.

Een rolstoel is voor de meeste badmintonners een extra handicap en de regels zouden eigenlijk de andere kant op moeten worden bij gesteld. Staanders van hoog tot laag zouden mee moeten kunnen doen in een rollers toernooi en dan eens kijken wie er gaat winnen. Ik denk dat Marcel er zijn hand niet voor om draait om Eric Pang in twee sets het onderspit te laten delven en dat Ilse daarna Yao Jie aan de kant zet.

We moeten maar eens zo'n toernooi starten als een soort promotie van het rolstoelbadminton. En nu als de donder met Badminton Europe die belachelijke (her)keuring voor rollers aan de tand voelen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!