SportSport

Ron Daniëls in gesprek met Badminton Nederland: een denktank voor het topsportbeleid

Ron Daniëls in gesprek met Badminton Nederland: een denktank voor het topsportbeleid

Voor het eerst heb ik het gevoel dat er wellicht iets gaat veranderen bij Badminton Nederland. Afgelopen week heb ik verschillende gesprekken gehad met de nieuwe man op topsport binnen het bestuur, Ton Wijers.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik was natuurlijk enorm verrast toen Ton belde om eens wat te praten over het topsportbeleid van Badminton Nederland. Voor de goede orde: ik ken Ton al ruim 35 jaar en we zien elkaar een paar keer per jaar buiten de badminton om. We hebben dan ook altijd gesprekken over onze sport, maar nooit uit hoofde van een functie maar meer als liefhebbers.

Het zeer lange telefoongesprek werd gevolgd door het uiteenzetten van de standpunten in een aantal e-mails en daaruit blijkt dat we het totaal eens zijn over wat we moeten bereiken. De manier waarop is echter nog een groot struikelblok, want daar zijn we het helemaal niet over eens.

De verandering ligt hem dan ook nog niet in de gezamenlijke visie maar meer in het feit dat we in gesprek zijn. Iets wat met het vorige bestuur bijna niet mogelijk was en met de technische staf onmogelijk.

Ton moet je alle krediet geven als het gaat om zijn manier van bruggen bouwen. Het is moeilijk hem niet te mogen en dat heeft tot gevolg dat er vaak goede compromissen worden gesloten waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Rotsvast geloof

Ton wil in mijn ogen het onmogelijke bereiken met zowel de organisatie als de prestatie van de trainers en spelers. Zijn rotsvaste geloof daarin dwingt respect af. Ik heb hem op een aantal punten gewezen op de enorme problemen waar hij mee te maken gaat krijgen en zelfs een weddenschap voorgesteld.

Verder ben ik gevraagd deel te nemen aan een denktank waarin de inhoud van het beleidsplan wordt besproken en eventueel aanpassingen gemaakt kunnen worden. Dit is iets wat ik al jarenlang bepleit en ga dat dan ook doen.

In dit proces zal ik de vertegenwoordiger zijn van de verandering terwijl ik van het bestuur gematigdheid kan verwachten. Ik ben blij dat er eindelijk de mogelijkheid komt om na 25 jaar dictatuur weer eens gehoord te worden. Dat er geluisterd gaat worden naar een wat bredere kenniskring en dat deze kennis gehaald gaat worden buiten de bond zelf.

Ik ben ook niet van plan dit proces achter gesloten deuren te voeren. Daarom zal ik regelmatig vertellen hoe het zich ontwikkelt. We zijn namelijk gewoon een sportbond en daar hoor je geen geheimen te hebben of achterkamertbesluiten te nemen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!