Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Veel spanning verwacht bij NJK om titels

Aanstaand weekend worden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen in de Sporthal T-kwadraat in Tilburg gehouden.

Bij de mannenenkels U13 gaat de strijd tussen de als 1e geplaatste Sebastiaan Li en de 2e geplaatste Nick van der Heijden. Toch is de als 3/4 geplaatste Kevin de Waal een gevaarlijke tegenstander. Kevin liet dit onlangs nog zien door vrij eenvoudig te winnen van Nick bij het JM van BECA begin mei. Bij de vrouwenenkels U13 wordt het mogelijk nog spannender. Deze mogelijk kanshebbers Debora, Ella, Marlies en Jessela hebben diverse malen tegen elkaar gespeeld. Daarbij lijkt het dat Debora de sterkste is. Echter in het laatste toernooi (Junior Master Finale) verloor ze van Ella Peters, wel met een nipt verschil.

Bij de mannenenkels U15 is er wel een echte favoriet. Ik heb geen uitslag kunnen vinden waarin de als 1e geplaatste Luuk van Renswouw ooit verloren heeft van zijn leeftijdsgenoten U15. Wie kan hem verslaan? Zondag weten we het.

Bij de vrouwenenkels U15 wordt er een finale verwacht tussen twee eerstejaars U15 speelsters Tamara van der Hoeven en Imke van der Aar. In de U13 groep twee jaar geleden won Tamara verrassend en vorig jaar was Imke de sterkste U13. Wie beide dames van hun 1e U15 titel gaat afhouden is lastig te voorspellen Renske, Anne? Beide zijn als 3/4e geplaatst.

In de U17 groep lijkt een finale tussen de 1e geplaatste Mark Caljouw en de als 2e geplaatste Justin Teeuwen voor de hand te liggen. Echte bedreigingen zijn er niet voor de beide jongens alhoewel sommige kunnen op een NJK krachten ontwikkelen.

Bij de vrouwenenkels U17 lijkt een titel op voorhand ook vergeven te zijn aan de als 1e geplaatste Alida Chen. Alida heeft in de voorgaande leeftijdsgroepen alle vrouwen enkels al op zak en als 1e jaar U17 heeft ze ook dit jaar de beste papieren om zo mogelijk de finale winnend af te sluiten tegen 'oudere' tweedejaars en als 2e geplaatste Cheryl Seinen.

In de U19-groep is er natuurlijk nog iets meer te winnen. Hier staan de begeerde wisselbekers te wachten op hun nieuwe winnaars. Vincent de Vries als 1e geplaatst heeft eigenlijk als enkelspeler niets te duchten van andere enkelspelers. Zijn mogelijk opponenten zijn n.l. alle drie dubbelspecialisten maar hebben in het verleden wel bewezen ook een lekker partijtje te kunnen enkelen. Jim Middelburg 2e geplaatst en Robin Tabeling en Russell Muns, moeten proberen hem van de triomf af te houden.

Bij het vrouwenenkel kunnen ook leuke partijen te zien zijn. Soraya de Visch Eijbergen heeft dit jaar laten zien dat ze een sprong gemaakt heeft in het enkelspel en is als 1e geplaatst. Toch ook Gayle Mahulette is met een opmars bezig (onlangs twee Mastertoernooien gewonnen). Gayle zal naar verwachting eerst af moeten rekenen met Kirsten van der Valk.

Kortom veel mooie enkelpartijen worden er verwacht en dat geldt natuurlijk ook voor alle niet genoemde mannen/vrouwen en gemengddubbels.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws